Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Επίσημα Σούλτς! Αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Είναι πλέον επίσημο: ο Μάρτιν Σούλτς θα είναι ο αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ για την καγκελαρία της Γερμανίας. Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πήρε -ομόφωνα- το χρίσμα από το SPD και θα είναι ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιλαδημοκρατών.

Παρόλο που η δημοτικότητα της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, έχει πέσει θεαματικά τους τελευταίους μήνες, παραμένει ένα “ισχυρό χαρτί” στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας.

“Δυνατός αντίπαλος”

Το μεγαλύτερο πλήγμα που έχει δεχθεί η Μέρκελ είναι το ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού, με πολλούς να της καταλογίζουν πως το χειρίστηκε… καταστροφικά επιτρέποντας την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη χώρα, την ώρα που άλλα κράτη της βόρειας Ευρώπης σήκωναν φράχτες και έλεγαν… refugees not welcome.

Εδώ και μήνες, λοιπόν, ακούστηκαν πολλά σενάρια για το ποιός θα μπορούσε να είναι ένας ισχυρός αντίπαλος για τη Μέρκελ, με το όνομα του Μάρτιν Σουλτς να φιγουράρει… ψηλά.

Αυτό επιβεβαιώθηκε επισήμως, αφού ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τον οποίο διαδέχθηκε ο Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι, πήρε τελικά το χρίσμα από το SPD και θα είναι ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιλαδημοκρατών στις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

“Θα πολεμήσω την ανισότητα”

Ο Μάρτιν Σουλτς τόνισε ότι θα αγωνιστεί για μεγαλύτερη ισότητα και για την υπέρβαση “των βαθιών διαιρέσεων” στη Γερμανία.

Ο Σουλτς δήλωσε ενώπιον ενός πλήθους άνω των 1.000 ανθρώπων στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Βερολίνο πως θα αγωνιστεί για δικαιότερους φορολογικούς κανόνες και για να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι στις αγροτικές περιοχές θα απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη όπως και στις μεγάλες πόλεις.

Κάλεσε επίσης για μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη στο ζήτημα της μετανάστευσης και χαρακτήρισε τις ενέργειες του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν “ύβρη” στην ευρωπαϊκή ενότητα.

Ο Σουλτς επέκρινε επίσης έντονα τις ενέργειες και τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζοντάς τες “απαράδεκτες”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε