Κόσμος

Επιστρέφουν στο Ιράν ακόμη 3 από τις ποδοσφαιρίστριες που είχαν ζητήσει άσυλο στην Αυστραλία

Τρεις παραμένουν στην Αυστραλία, δηλώνοντας πως δεν θέλουν να επιστρέψουν στην εμπόλεμη χώρα τους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ακόμη 3 μέλη της γυναίκειας ποδοσφαιρικής ομάδας του Ιράν, αρνήθηκαν το άσυλο στην Αυστραλία και αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας.

Σε δηλώσεις που έκανε ο ΥΠΕΣ της Αυστραλίας, Τόνι Μπερκ, ανέφερε πως 3 ποδοσφαιρίστριες της γυναίκας εθνικής ομάδας του Ιράν δήλωσαν πως αποφάσισαν να ενωθούν με την υπόλοιπη ομάδα τους και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Χθες το βράδυ, τρία μέλη… αποφάσισαν να ενωθούν με το υπόλοιπο της ομάδας στο ταξίδι επιστροφής τους στο Ιράν», ανέφερε συγκεκριμένα.

Δείτε στο live του newsit.gr όλες τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Αφού ενημέρωσαν τις αυστραλιανές αρχές για την απόφασή τους, δόθηκαν στις παίκτριες επανειλημμένες ευκαιρίες να συζητήσουν τις επιλογές τους». 

Μετά την άφιξή τους στην Αυστραλία για το Ασιατικό Κύπελλο Γυναικών τον περασμένο μήνα, πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, 6 παίκτριες και ένα μέλος του υποστηρικτικού προσωπικού δέχτηκαν ανθρωπιστικές βίζες για να παραμείνουν στην Αυστραλία, ενώ το υπόλοιπο της ομάδας, που αποτελείται από 26 παίκτριες, πέταξε από το Σίδνεϊ στη Μαλαισία στις 9 Μαρτίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Υπέρ της νέας προεδρικής υποψηφιότητας του Ερντογάν τάσσεται το κόμμα του - Εκλογές στις 14 Μαΐου του 2028
«Μία από τις σημαντικές συναινέσεις του έθνους μας είναι ο πρόεδρός μας να συνεχίσει την πορεία του ως πρόεδρος και να οδηγήσει την Τουρκία σε μια ισχυρότερη ηγεσία», είπε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ
Ταγιπ ερντογαν