Κόσμος

“Επίθεση” Αμπάς για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ

Την καταδίκη του εξέφρασε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς για το ψήφισμα της Κεντρικής Επιτροπής του Λικούντ, του δεξιού κόμματος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, με το οποίο ζητείται η προσάρτηση της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, επικρίνοντας ταυτόχρονα τη σιωπή των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα αυτό.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην ανακοίνωσή του ο Αμπάς σημειώνει ότι το ψήφισμα αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει “χωρίς την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης”. Εκφράζει επίσης τη λύπη του γιατί ο Λευκός Οίκος “αρνείται να καταδικάσει τους ισραηλινούς εποικισμούς καθώς και τις συστηματικές επιθέσεις και τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής κατά του λαού της Παλαιστίνης”.

“Ελπίζουμε ότι αυτό το ψήφισμα (σ.σ. του Λικούντ) θα υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα ότι η ισραηλινή κυβέρνηση, με την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής διοίκησης, δεν ενδιαφέρεται για μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη”, πρόσθεσε.

Περίπου 1500 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος υιοθέτησαν ομόφωνα το ψήφισμα που καλεί «τους κοινοβουλευτικούς του Λικούντ να προωθήσουν την ισραηλινή εθνική κυριαρχία επί της Ιουδαίας-Σαμάρειας» (βιβλική ονομασία της Δυτικής Όχθης). Το ψήφισμα αυτό δεν έχει νομική ισχύ. Ο Νετανιάχου απουσίαζε από την ψηφοφορία και δεν έχει σχολιάσει δημοσίως την απόφαση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μακρόν κατακεραυνώνει τον Τραμπ: «Υπάρχουν ηγέτες που κάνουν προεκλογική εκστρατεία στις πλάτες της Γαλλίας»
«Απαράδεκτα και ανόητα» τα σχόλια ηγετών για τα επεισόδια στη Γαλλία - «Ίσως δεν έκανα αρκετά καλά κάποια πράγματα» είπε για τη νεολαία
Μακρόν
Ανανεώθηκε πριν 46 λεπτά
Σάλος στη Γαλλία: Αστυνομικοί φυλάνε το ζαχαροπλαστείο των Μακρόν ενώ η χώρα φλέγεται
Την ώρα που άλλες επιχειρήσεις παραδίδονταν στις φλόγες, στη διάρκεια εκτεταμένων επεισοδίων στη Γαλλία, βίντεο δείχνει το ζαχαροπλαστείο «Jean Trogneux» υπό ισχυρή αστυνομική προστασία
Επεισόδια στη Γαλλία
Αλβανία: Ο Ράμα άπλωσε πάλι τις καρέκλες του διαλόγου προς τους διαδηλωτές – Ανησυχία για την κατάσταση
Την ανησυχία του για την βίαιη κατάσταση την Αλβανία εξέφρασε και ο ΟΑΣΕ με δημόσια τοποθέτηση του, προτρέποντας όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν την κλιμάκωση της κατάστασης
Διαδηλώσεις στην Αλβανία