Κόσμος

Επίθεση αυτοκτονίας στην είσοδο υπουργείου στην Καμπούλ – 12 νεκροί, 31 τραυματίες

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην είσοδο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 άνθρωποι -ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά- και να τραυματιστούν 31, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.

“Eνας καμικάζι ανατίναξε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του μπροστά από την είσοδο του υπουργείου… σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς υπαλλήλους του υπουργείου”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χασμάτ Στανικζάι.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στη 13:00 τοπική ώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ