Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Έφτασε η πρώτη πτήση στην Ελλάδα από Τελ Αβίβ

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Έφτασε η πρώτη πτήση στην Ελλάδα από Τελ Αβίβ

Νωρίς το πρωί της Κυριακής (14.4.2024) άνοιξε ο εναέριος χώρος του Ισραήλ, ενώ στην Ελλάδα έφτασε και η πρώτη πτήση από την περιοχή. 

Σημειώνεται πως πολλές αεροπορικές εταιρείες και κράτη αποφεύγουν την περιοχή του Ισραήλ και του Ιράν. Το μεσημέρι της Κυριακής έφτασε στην Ελλάδα η πρώτη πτήση από το Ισραήλ.

Οι δύο πρώτες πτήσεις που από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα κατευθύνονταν προς το Τελ Αβίβ δεν πραγματοποιήθηκαν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα διεξαχθούν. 

Το Ισραήλ άνοιξε τον εναέριο χώρο του στις 07:30 το πρωί, όπως ανακοίνωσε η αρχή αεροδρομίων της χώρας, μετά την ιρανική επίθεση με εκατοντάδες drones και πυραύλους στην διάρκεια της νύχτας.

Ανακοινώθηκε επίσης, ότι οι πτήσεις από το Τελ Αβίβ αναμένεται ότι θα επηρεαστούν, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να ελέγξουν τους χρόνους των πτήσεών τους.

Τα διεθνή αεροδρόμια Ιμάμ Χομεϊνί και Μεχραμπάντ της Τεχεράνης, όπως και αεροδρόμια σε πολλές άλλες ιρανικές πόλεις ακύρωσαν τις εσωτερικές τους πτήσεις έως το πρωί της Δευτέρας λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, μετέδωσαν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων ISNA και Mehr, καθώς ο δυτικός εναέριος χώρος του Ιράν παραμένει κλειστός για πτήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις