Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία: Έμπειρος εκπαιδευτής καταδύσεων ήταν το θύμα

Επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία: Έμπειρος εκπαιδευτής καταδύσεων ήταν το θύμα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ένας έμπειρος κολυμβητής από τη Βρετανία είναι το θύμα της φονικής επίθεσης ενός καρχαρία στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας χθες Τετάρτη (16.2.2022), η οποία είναι η πρώτη που καταγράφηκε από το 1963 στα νερά που βρέχουν τη συγκεκριμένη πόλη.

Πρόκειται για τον Σάιμον Νέλιστ, έναν 35χρονο κολυμβητή, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση από καρχαρία 13 μέτρων περίπου 500 μέτρα μακριά από την ακτή. Η σορός του αλλά και κομμάτια της στολής του βρέθηκαν μια ώρα αργότερα, ενώ κυκλοφόρησε και ένα σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.

Συντετριμμένοι οι φίλοι του αποκάλυψαν σήμερα ότι ο έμπειρος κολυμβητής, ο οποίος ζούσε στο προάστιο του Σίδνεϊ Wolli Creek και είχε οικογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, του άρεσε να βρίσκεται στο νερό, ενώ επρόκειτο να παντρευτεί τη σύντροφό του Τζένι Χο.

«Ό,τι συνδέεται με τον Σάιμον, συνδέεται με τον ωκεανό. Η είδηση ​​μας χτύπησε σαν κεραυνός. Του άρεσε το νερό, του άρεσαν οι καταδύσεις», ανέφεραν συντετριμμένοι οι φίλοι του στο 7News, αποκαλύπτοντας ότι ο 35χρονος ζούσε στο Wolli Creek και είχε οικογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Μάρτυρες παρακολούθησαν τον – διπλάσιο από το μέγεθος του Νέλιστ – καρχαρία να «επιτίθεται κάθετα» και να προσγειώνεται «σαν αυτοκίνητο» στο νερό, πριν τραβήξει το σώμα του στον ωκεανό.

Σύμφωνα με τη DailyMail, οι αρχές έχουν στήσει ειδικά δίχτυα για να πιάσουν τον καρχαρία προκειμένου να τον διώξουν από την περιοχή και όχι να τον σκοτώσουν.

Το ιστορικό της επίθεσης

Οι αρχές κλήθηκαν περίπου στις 16:35 (τοπική ώρα) χθες Τετάρτη για την επίθεση του καρχαρία, προτού η αστυνομία αποκαλύψει στις 18:00 ότι βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στο νερό. Μετά από το απαραίτητο τεστ DNA, αποκαλύφθηκε ότι τα λείψανα ανήκουν στον Σάιμον Νέλιστ.

Ένας ειδικός για τη συμπεριφορά και την καλή μεταχείριση των άγριων ζώων ισχυρίστηκε ότι ο καρχαρίας μπέρδεψε το θύμα του για μια αβοήθητη φώκια, προσθέτοντας ότι η επίθεση ήταν εξαιρετικά σπάνια.

Ο Λόρενς Κλεμπέκ, από τον όμιλο Humane Society International που εδρεύει στις ΗΠΑ, είπε: «Είναι πολύ ασυνήθιστο να βλέπεις έναν καρχαρία να επιτίθεται σε έναν άνθρωπο σαν αυτόν. Κανονικά ένα δάγκωμα δεν είναι θανατηφόρο. Συνήθως δαγκώνουν κάτι για να καταλάβουν τι είναι.Μόλις καταλάβουν ότι πρόκειται για άτομο και όχι για κανονικό θήραμα, αποχωρούν. Αυτή είναι μια πολύ μοναδική, και δυστυχώς τραγική, κατάσταση».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις