Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση κατά ανδρών του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 8 νεκροί

Επίθεση κατά ανδρών του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ – Τουλάχιστον 8 νεκροί

Δεκάδες είναι τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης από καμικάζι στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Στόχος του βομβιστή αυτοκτονίας ήταν οχήματα του ΝΑΤΟ.

Η επίθεση έγινε στο κέντρο της πόλης όπου κινούνταν θωρακισμένα οχήματα της ΝΑΤΟικής δύναμης. Ο βομβιστής κατάφερε να πλησιάσει να να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι τουλάχιστον 28 τραυματίστηκαν από την πρωινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ κατά οχηματοπομπής θωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ.

 

Τα θύματα είναι πολίτες. Από τους τραυματίες οι 25, είναι επίσης πολίτες, ενώ από την επίθεση καταστράφηκε αριθμός οχημάτων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών υγείας στην Καμπούλ.

Η νατοϊκή στρατιωτική δύναμη, επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις Αμερικανοί. Τα θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα έπαθαν ελαφρές ζημιές από την επίθεση, ενώ μπορούν να κινηθούν για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Οι νατοϊκοί στρατιώτες που κινούνται εντός της Καμπούλ χρησιμοποιούν θωρακισμένα οχήματα (Mine Resistant Ambush Protected-MRAP) τα οποία φέρονται να έπαθαν ελαφρές ζημιές από το οστικό κύμα της έκρηξης σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ την επίθεση δεν σχολίασε η νατοϊκή δύναμη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε