Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Επίθεση στη Βαρκελώνη: Τα πρόσωπα της τραγωδίας [pics]

Βαρκελώνη
Η Elke Vanbockrijck

Στους τραυματίες της επίθεσης με βαν στη Βαρκελώνη περιλαμβάνονται ξένοι, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της Καταλονίας.

«Υπάρχουν πολλά θύματα ισπανικής εθνικότητας και υπάρχουν και άλλα θύματα ξένων εθνικοτήτων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μούντο Μπλανκ. Σύμφωνα με την El Pais, ο Φρανσίσκο Λόπες Ροδρίγκες, 60 ετών είναι ο πρώτος Ισπανός νεκρός που ταυτοποιήθηκε.

Βαρκελώνη
O Φρανσίσκο Λόπες Ροδρίγκες

Σύμφωνα με την El Periodico, οι τραυματίες από τις φονικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στην Καμπρίλς προέρχονται από την Ισπανία και τουλάχιστον άλλες 23 χώρες:

Αργεντινή, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδά, Κίνα, Κούβα, Ολλανδία, Ισημερινό, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Κουβέιτ, ΠΓΔΜ, Πακιστάν, Περού, Φιλιππίνες, Ρουμανία, Ταϊβάν, Τουρκία, Βρετανία, ΗΠΑ και Βενεζουέλα.

«Είμαστε στην επομένη των επιθέσεων. Άρα είναι πολύ πρώιμο να προσδιορίσουμε αν πρόκειται να επηρεαστεί ο τουριστικός τομέας του τουρισμού στην Ισπανία. Αυτή την ώρα υποστηρίζουμε τις τοπικές αρχές στο έργο τους.

Όλα τα υπουργεία είναι σε επαφή», δήλωσε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του υπουργείου Ενέργειας, Τουρισμού και Ψηφιακής Πολιτικής.

Βαρκελώνη: Αναγνώρισαν Βελγίδα στα θύματα

Βέλγοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η Elke Vanbockrijck είναι μεταξύ των νεκρών της επίθεσης με βαν στη Βαρκελώνη. Ο δήμαρχος της πόλης επιβεβαίωσε πως μια γυναίκα από την πόλη του πέθανε και έστειλε τα συλλυπητήριά του.

Η 44χρονη γυναίκα βρισκόταν στη Βαρκελώνη με τον σύζυγο και τους γιους της. Ο υπουργός Εξωτερικών Didier Reynders επιβεβαίωσε ότι δύο Βέλγοι τραυματίστηκαν στην επίθεση, με έναν από αυτούς να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Peter Beyen από το Ostend ισχυρίστηκε πως είναι συνάδελφος.

Το υπουργείο Εξωτερικών στο Λονδίνο επιβεβαίωσε ότι βοηθά ένα μικρό αριθμό Βρετανών πολιτών που βρίσκονταν στην επίθεση της Βαρκελώνης. Δεν αναφέρεται όμως αν έχουν τραυματιστεί.

Ένα βαν έπεσε χθες πάνω σε πλήθος πεζών στη κεντρική λεωφόρο Ράμπλας στη Βαρκελώνη σκοτώνοντας 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100. Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Μερικές ώρες μετά την τραγωδία στη Las Ramblas μια άλλη επίθεση με όχημα πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή πόλη Καμπρίλς, νότια της Βαρκελώνης. Έξι πολίτες και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν, ορισμένοι σοβαρά. Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί τρεις ύποπτοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις