Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: «Θα εκτελούσαν τη δράστη στο Λαύριο» γράφει η Sabah

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: «Θα εκτελούσαν τη δράστη στο Λαύριο» γράφει η Sabah

Στη γραμμή που «χάραξε» ο Σουλεϊμάν Σοϊλού κινούνται τα τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με την επίθεση στη λεωφόρο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah και η αναφορά στην Ελλάδα.

Το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σουϊλού βρέθηκε στο σημείο του μακελειού και αφού επιτέθηκε στις ΗΠΑ, αρνούμενος να δεχτεί τα συλλυπητήρια (!), έβαλε στο κάδρο των ευθυνών την Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι η γυναίκα που συνελήφθη ως δράστης της επίθεσης, επρόκειτο να διαφύγει στην Ελλάδα!

«Οι τρομοκράτες θα διέφευγαν στην Ελλάδα, αν δεν είχαν συλληφθεί» είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, που έφτασε στο σημείο να ζητήσει να εξεταστεί η συμμαχική σχέση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι στηρίζει την τρομοκρατία, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να του απαντά.

Στη γραμμή Σοϊλού για την εμπλοκή τρίτων χωρών στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη κινείται και ο τουρκικός Τύπος. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, η εφημερίδα Sabah έγραψε ότι η νεαρή γυναίκα, με καταγωγή από τη Συρία, που συνελήφθη για την επίθεση στην Ιστικλάλ, θα φυγαδεύονταν στην Ελλάδα, θα μεταφερόταν στον καταυλισμό του Λαυρίου και εκεί θα εκτελούνταν για να χαθούν τα ίχνη της!

«Στο Λαύριο θα εκτελούσαν την κοπέλα που πραγματοποίησε το τρομοκρατικό χτύπημα», έγραψε η εφημερίδα.

Ωστόσο, από την τουρκική αστυνομία πλέον διαρρέεται στο Reuters η πληροφορία ότι πίσω από το χτύπημα μπορεί να βρίσκεται το ISIS.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις