Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση στο Μετρό του Παρισιού: «Περιθωριακοί και γνωστοί μεταξύ τους θύτης και θύμα»

Επίθεση στο Μετρό του Παρισιού: «Περιθωριακοί και γνωστοί μεταξύ τους θύτης και θύμα»

“Βρέθηκε ένα πανί εμποτισμένο με ένα υγρό που θα μπορούσε να είναι οξύ”.

Σοβαρά εγκαύματα υπέστη στο πρόσωπο και στα χέρια ένας άνδρας που περιλούστηκε με άγνωστο υγρό από κάποιον με τον οποίο διαπληκτίστηκε σε σταθμό του μετρό του Παρισιού, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Το γεγονός αυτό συνέβη γύρω στις 06:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδος) στον σταθμό Bastille, στο ανατολικό Παρίσι. Έπειτα από διαπληκτισμό, ένας 20χρονος περιλούστηκε με άγνωστο μέχρι στιγμής υγρό από έναν ύποπτο, ο οποίος διέφυγε στη συνέχεια, σύμφωνα με πολλές αστυνομικές πηγές.

“Βρέθηκε ένα πανί εμποτισμένο με ένα υγρό που θα μπορούσε να είναι οξύ” στον τόπο του εγκλήματος, σύμφωνα με μια από τις αστυνομικές πηγές.

Το θύμα, το οποίο υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια, βοήθησε ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος κάλεσε τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με πυροσβέστες, ο νεαρός άνδρας είχε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο, όπου θα του πάρει κατάθεση η αστυνομία.

Οι δύο άνδρες που διαπληκτίστηκαν ήταν γνωστοί μεταξύ τους και περιγράφηκαν ως περιθωριακοί, σύμφωνα με πηγή, η οποία πρόσθεσε ότι ο δράστης της επίθεσης “καταζητείται”.

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για “απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση”.

Την Τετάρτη το βράδυ, στην γραμμή 11 του μετρό του Παρισιού, δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, υπέστησαν εγκαύματα, τα οποία προκλήθηκαν από θειικό οξύ, όταν ήρθαν σε επαφή με ένα μικρό μπουκάλι που είχε εγκαταλειφθεί πάνω σε ένα κάθισμα, δήλωσε αστυνομική πηγή. Σε αυτήν την περίπτωση τα στοιχεία της έρευνας δεν δείχνουν να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, συμπλήρωσε η πηγή αυτή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις