Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Επίθεση στο Μύνστερ – Μέρκελ: “Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη”

Επίθεση στο Μύνστερ – Μέρκελ: “Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη”

Βαθύτατα συντετριμμένη δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για τα γεγονότα στο Μύνστερ και διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την διαλεύκανση της ενέργειας αυτής, αλλά και για την στήριξη των θυμάτων και των οικογενειών τους.

Στην δήλωσή της, η κυρία Μέρκελ ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες που εργάζονται από την πρώτη στιγμή στο Μύνστερ και επισήμανε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, τον Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ.

Την θλίψη του για το περιστατικό εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. «Όλες οι σκέψεις μας είναι στα θύματα της επίθεσης στο Μύνστερ. Η Γαλλία μοιράζεται την οδύνη της Γερμανίας», έγραψε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Τρόμος στην Γερμανία: Τα σκοτεινά σημεία της αιματηρής επίθεσης

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, προτίμησε να απευθυνθεί στον Εμανουέλ Μακρόν – χωρίς καν μάλιστα να αναφερθεί στα θύματα.

«Να, βλέπετε τι κάνουν οι τρομοκράτες στην Γερμανία, ε; Αυτό θα συμβεί και στην Γαλλία. Θα βυθίζεστε, όσο η Δύση τρέφει αυτούς τους τρομοκράτες. Γαλλία, επιδοτείς την τρομοκρατία, την υποστηρίζεις και μετά δέχεσαι τρομοκράτες στο Ανάκτορο Ελιζέ. Η Γαλλία δεν θα απαλλαγεί από την μάστιγα της τρομοκρατίας με αυτόν τον τρόπο», υποστήριξε ο Ερντογάν, αναφερόμενος εμμέσως στην συνάντηση που είχε ο Γάλλος πρόεδρος με αντιπροσωπεία μελών της κουρδικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού. Το περιοδικό σημειώνει πάντως ότι δεν είναι απολύτως σαφές εάν ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόταν όντως στο τραγικό συμβάν στο Μύνστερ.

Το βράδυ της Κυριακής (08.04.2018) στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου θα τελεστεί δέηση στην μνήμη των θυμάτων, ενώ θα επισκεφθεί το Μύνστερ ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, προκειμένου να ενημερωθεί τόσο για τα θύματα της επίθεσης όσο και για την πορεία των ερευνών της αστυνομίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις