Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Επίθεση στο Παρίσι: ”Θα πληρώσουν όσοι ευθύνονται” διαμηνύει η κυβέρνηση

Επίθεση στο Παρίσι: ”Θα πληρώσουν όσοι ευθύνονται” διαμηνύει η κυβέρνηση

Αγώνα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους ενδεχομένως σχετίζονται με την επίθεση σε αστυνομικούς στο Παρίσι δίνουν οι Γαλλικές αρχές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστόφ Καστανέρ. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη ακινητοποιήσει το όχημα που τους επιτέθηκε και συνέλαβαν τον οδηγό..

«Όλα τα μέσα χρησιμοποιούνται προκειμένου να εξουδετερωθούν αυτός, αυτή, αυτοί που μπορεί να είναι υπεύθυνοι για αυτό που συνέβη», δήλωσε ο Καστανέρ κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τις 9 η ώρα σήμερα το πρωί, με τον πρωθυπουργό, ασχολούνται με αυτή την κατάσταση», είπε ο εκπρόσωπος.
«Αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο, η υπουργός Άμυνας (η Φλοράνς Παρλί) και ο υπουργός Εσωτερικών (ο Ζεράρ Κολόμπ) έφυγαν για να επισκεφθούν τους στρατιωτικούς μας», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι μετέβησαν στο νοσοκομείο Μπεγκίν όπου νοσηλεύονται τρεις από τους έξι στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Από το νοσοκομείο Μπεγκίν στο Σεν-Μαντέ (Βαλ-ντε-Μαρν), όπου επισκέπτεται τους τραυματίες μαζί με την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί, ο υπουργός εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ έκανε λόγο από την πλευρά του, πριν από λίγο, για μια «σκόπιμη ενέργεια».

«Ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν στο τετράγωνο ήρθε προς την κατεύθυνση των στρατιωτικών, κινούνταν αργά, στα πέντε μέτρα από τους στρατιωτικούς επιτάχυνε ώστε να μπορεί να πέσει πάνω τους (…) Γνωρίζουμε πως είναι μια σκόπιμη ενέργεια, δεν είναι μια τυχαία ενέργεια», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Υπενθυμιζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 08:00 (09:00 ώρα Ελλάδας) στην πλατεία Βερντέν στο κέντρο του εύπορου δήμου Λεβαλουά. Σημειώθηκε σε έναν πεζόδρομο και μπροστά από μία εργατική πολυκατοικία όπου οι στρατιωτικοί της Sentinelle χρησιμοποιούν ένα ισόγειο διαμέρισμα που τους παραχωρεί ο δήμος, που βρίσκεται περίπου σε απόσταση 200 μέτρων από εκεί.

Το αυτοκίνητο, μάρκας BMW, ήταν «σταθμευμένο στη λεωφόρο» και «έπεσε» πάνω σε μια ομάδα στρατιωτικών που έβγαιναν από το κτίριο για να κάνουν την περιπολία τους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ο δήμαρχος του Λεβαλουά, ο Πατρίκ Μπαλκανί.

Η αστυνομία δημιούργησε μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από το σημείο. Δεκάδες δημοτικοί αστυνομικοί καθώς και αστυνομικοί και στρατιωτικοί της αποστολής Vigipirate βρίσκονται στη βάση του δωδεκαώροφου κτιρίου που βλέπει σε ένα πάρκο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις