Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση στο Βερολίνο: Αφέθηκε ο ύποπτος για το μακελειό – Κυκλοφορεί ελεύθερος ο δράστης

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Η γερμανική αστυνομία παραδέχθηκε το λάθος της και άφησε ελεύθερο τον 23χρονο Πακιστανό που είχε συλλάβει ως ύποπτο
– Ελεύθερος και οπλισμένος θεωρούν πως είναι ο πραγματικός δράστης
– Δεν έχουν αναγνωρισθεί όλα τα θύματα – 18 από τους 48 τραυματίες σοβαρά 

Ελεύθερος ή ελεύθεροι παραμένουν οι δράστες του μακελειού στην υπαίθρια αγορά του Βερολίνου, καθώς τόσο ο ύποπτος 23χρονος Πακιστανός που είχαν συλλάβει… 2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο οι αρχές, αφέθηκε το βράδυ της Τρίτης ελεύθερος, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία εις βάρος του, ενώ και ο νεκρός που βρέθηκε μέσα στη νταλίκα, θεωρείται πως δεν ήταν ο δράστης της επίθεσης.

Ο άνθρωπος που οι πρώτες πληροφορίες από την Γερμανία, τον ανέφεραν ως συνοδηγό όχι μόνο δεν ήταν τέτοιος, αλλά βρέθηκε νεκρός από μαχαιριές και πυροβολισμούς, πιθανότατα από τον δράστη της επίθεσης στην αγορά.

Η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι οι υπεύθυνοι της φονικής επίθεσης επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου μπορεί βρίσκονται ακόμα ελεύθεροι, ενώ παραδέχονται ότι συνέλαβαν λάθος άνθρωπο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, επισκέφθηκε το σημείο χαρακτηρίζοντας την επίθεση “τρομοκρατική”, ενώ σημείωσε πως “Θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για όλους μας αν επιβεβαιωθεί ότι ο δράστης είναι άτομο που ζήτησε προστασία και άσυλο στη Γερμανία”.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας διατηρεί τις αμφιβολίες του σχετικά με το αν ο δράστης είναι Ισλαμιστής, ενώ ο εισαγγελέας Πέτερ Φρανκ, δήλωσε πως οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, λόγω των ομοιοτήτων με την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλία. Επισημαίνουν όμως πως τίποτα δεν έχει ακόμα αποδειχτεί.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός μιλά για 12 νεκρούς, έξι εκ των οποίων Γερμανοί. Άλλοι 48 άνθρωποι έχουν τραυματισμοί, 18 εκ των οποίων πολύ σοβαρά.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε