Κόσμος

Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία

Η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσε επίθεση κατά των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ, Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στη βορειοανατολική Συρία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα και δεκάδες μαχητές για την επίθεση κοντά στο χωριό Αμπού Κάσερ στην περιοχή Χατζίν στη νοτιοανατολική Συρία, όπου οι SDF και ο συνασπισμός μάχονται για την εκδίωξη του από τον τελευταίο θύλακά του, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, δήλωσε ο αξιωματούχος του SDF, Μουστάφα Μπέλι.

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα είναι δύσκολη γιατί οι δυνάμεις μας θα αναγκαστούν αποσυρθούν από το μέτωπο της Ντέιρ ελ-Ζορ προκειμένου να καταλάβουν θέσεις στα σύνορα με την Τουρκία για να σταματήσουν μια ενδεχόμενη επίθεση», δήλωσε ο Έλχαμ Άχμεντ, συμπρόεδρος της πολιτικής πτέρυγας των SDF, από το Παρίσι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ώρα για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες