Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Επίθεση Τραμπ σε απολυμένους δημοσιογράφους

Επίθεση Τραμπ σε απολυμένους δημοσιογράφους

Δεκάδες δημοσιογράφοι έχασαν την δουλειά τους αυτή την εβδομάδα λόγω απολύσεων, όμως για τον Ντόναλντ Τραμπ ο λόγος είναι οι ψευδές ειδήσεις κυρίως στο πρόσωπό του.

Ο κ.Τραμπ αναφέρθηκε στα γεγονότα μέσα στην εβδομάδα όταν οι ιστότοποι Buzzfeed και HuffPost, που θεωρούνται προσκείμενοι στους Δημοκρατικούς, προχώρησαν σε απολύσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων κ

«Οι ψευδείς ειδήσεις και η κακή δημοσιογραφία προκάλεσαν μεγάλη πτώση του τζίρου. Είναι λυπηρό, θα τους ακολουθήσουν πολλοί άλλοι. Ο λαός θέλει την αλήθεια!», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter, ενώ παρέθεσε στην ανάρτησή του τον τίτλο του ρεπορτάζ της ταμπλόιντ εφημερίδας New York Post για τις απολύσεις.

Ο κ.Τραμπ επιτίθεται συχνά πυκνά στους επικριτές του στον Τύπο, χρησιμοποιώντας κυρίως τον όρο «ψευδείς ειδήσεις» και χαρακτηρίζοντας κάποια ΜΜΕ «εχθρούς του λαού».

Μάλιστα κάποιοι από τους δημοσιογράφους οι οποίοι απολύθηκαν τις τελευταίες ημέρες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν περιπαικτικά, χαιρέκακα και σε ορισμένες περιπτώσεις απειλητικά μηνύματα, ειδικά από οπαδούς της αμερικανικής άκρας δεξιάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις