Κόσμος

Επίθεση Τραμπ σε απολυμένους δημοσιογράφους

Δεκάδες δημοσιογράφοι έχασαν την δουλειά τους αυτή την εβδομάδα λόγω απολύσεων, όμως για τον Ντόναλντ Τραμπ ο λόγος είναι οι ψευδές ειδήσεις κυρίως στο πρόσωπό του.

Ο κ.Τραμπ αναφέρθηκε στα γεγονότα μέσα στην εβδομάδα όταν οι ιστότοποι Buzzfeed και HuffPost, που θεωρούνται προσκείμενοι στους Δημοκρατικούς, προχώρησαν σε απολύσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων κ

«Οι ψευδείς ειδήσεις και η κακή δημοσιογραφία προκάλεσαν μεγάλη πτώση του τζίρου. Είναι λυπηρό, θα τους ακολουθήσουν πολλοί άλλοι. Ο λαός θέλει την αλήθεια!», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter, ενώ παρέθεσε στην ανάρτησή του τον τίτλο του ρεπορτάζ της ταμπλόιντ εφημερίδας New York Post για τις απολύσεις.

Ο κ.Τραμπ επιτίθεται συχνά πυκνά στους επικριτές του στον Τύπο, χρησιμοποιώντας κυρίως τον όρο «ψευδείς ειδήσεις» και χαρακτηρίζοντας κάποια ΜΜΕ «εχθρούς του λαού».

Μάλιστα κάποιοι από τους δημοσιογράφους οι οποίοι απολύθηκαν τις τελευταίες ημέρες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν περιπαικτικά, χαιρέκακα και σε ορισμένες περιπτώσεις απειλητικά μηνύματα, ειδικά από οπαδούς της αμερικανικής άκρας δεξιάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή: Σειρήνες στο Ισραήλ, αναφορές για εκρήξεις στη Βαγδάτη και γενικό μπλακ άουτ στο Ιράκ – Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να φύγουν
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει έκρυθμη με εκατέρωθεν απειλές να τραβούν ακόμη περισσότερο το σκοινί, ενώ πύραυλοι και αναχαιτίσεις σπέρνουν τον τρόμο
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο
«Το πανεπιστήμιο μας έστειλε οδηγίες για καταφύγια, όλα είναι προληπτικά προς το παρόν» λέει Έλληνας φοιτητής στη Λευκωσία
«Η ενημέρωση ήταν καθαρά προληπτική και μας τόνισαν να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να απομακρυνόμαστε από τζάμια σε περίπτωση που ηχήσει σειρήνα»
Ο Έλληνας φοιτητής Ιατρικής Νίκος Ανδρουλάκης στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου