Κόσμος

Επιβάτες περιγράφουν τα δραματικά λεπτά της αεροπορικής τραγωδίας στην Κωνσταντινούπολη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο χρόνος σταμάτησε την ώρα της τραγωδίας για τους επιβάτες του αεροσκάφους της “Pegasus Airlines”, που βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο “Sabiha Gokcen” στην Κωνσταντινούπολη.

Αφηγούνται τα δραματικά λεπτά του δυστυχήματος, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 3 ανθρώπων και τον τραυματισμό 180.

Η Ρουμέισα Ντεμιρτάς ταξίδευε με τον σύζυγό της Σερέφ, όταν εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Περιέγραψε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Anadolu” ότι το αεροσκάφος είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα, κατά τη διαδικασία της προσγείωσης.

Κωνσταντινούπολη: Έζησαν την τραγωδία

“Αγγίξαμε το έδαφος και ένιωσα σαν να απογειωνόμασταν ξανά… Πήραμε ύψος για δεύτερη φορά, πέσαμε σε λακκούβα και στη συνέχεια συνειδητοποίησα πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση, καθώς το αεροσκάφος είχε κομματιαστεί”, θυμάται η επιβάτης.

Η κ. Ντεμιρτάς αφηγήθηκε πως χρειάστηκε να τραβήξει τον σύζυγό της από τα συντρίμμια του αεροπλάνου, καθώς εκείνος είχε σπάσει το ισχίο και τον ώμο του.

Από την πλευρά του, ο Σερέφ Ντεμιρτάς περιέγραψε:

“Ακούσαμε την ανακοίνωση ότι προσγειωνόμαστε στην Κωνσταντινούπολη. Λίγο μετά την ανακοίνωση, το αεροπλάνο προσγειώθηκε. Άκουσα τη συντριβή. Επικράτησε πανικός μεταξύ των επιβατών. Ο κόσμος ούρλιαζε”.

“Ένας άνδρας με έσπρωξε, η γυναίκα μου με τράβηξε από κάτω. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερα να βγω” συμπλήρωσε.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα μεταξύ των 177 επιβατών και του 6μελούς πληρώματος.

Από τους 180 τραυματίες, τουλάχιστον 90 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης την Πέμπτη (06.02.2020).

Σύμφωνα με μήνυμα του Αλί Γερλικαγιά στο Twitter:

“92 επιβάτες εκ των συνολικά 180, που είχαν τραυματιστεί στο αεροπορικό δυστύχημα στο διεθνές αεροδρόμιο Sabiha Gokcen πήραν εξιτήριο έως τις 20.30 τοπική ώρα”.

Δέκα τέσσερις από τους 88 τραυματίες νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πτήση «θρίλερ» της Flydubai: Οι επιβάτες περιγράφουν τον εφιάλτη που έζησαν – «Ακούγαμε κραυγές, έμοιαζε με “τρενάκι του τρόμου”»
Χάος στην πτήση FZ1073 με προορισμό το Ισραήλ - Επιβάτες φέρεται να ακινητοποίησαν τον συγκυβερνήτη πριν από την αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026
Χειροπέδες στον συγκυβερνήτη της πτήσης της Flydubai που μαχαίρωσε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους με τους Ισραηλινούς
Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, οι μέχρι τώρα ενδείξεις από την έρευνα για το περιστατικό δείχνουν πως ο συγκυβερνήτης προσπάθησε να προκαλέσει τη συντριβή του αεροπλάνου
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026
Σοκ στη Νότια Καρολίνα: Μητέρα κατηγορείται ότι μαχαίρωσε 50 φορές τα δύο παιδιά της 6 και 3 ετών – Το ένα κινδυνεύει με ακρωτηριασμό
Ορισμένα από τα τραύματα ήταν τόσο βαθιά ώστε έφταναν μέχρι το οστό - Οι αστυνομικοί βρήκαν τα δύο παιδιά μόνα και καλυμμένα με αίματα
Η μητέρα που μαχαίρωσε τα παιδιά της στη Νότια Καρολίνα