Κόσμος

Επιβάτης μήνυσε την αεροπορική εταιρεία επειδή τον έβαλαν δίπλα σε έναν υπέρβαρο!

Αγωγή σε βάρος αεροπορικής εταιρείας ζητώντας αποζημίωση ύψους περίπου 11.200 ευρώ κατέθεσε επιβάτης επειδή τον έβαλαν να καθίσει δίπλα σε έναν υπέρβαρο.

Ο λόγος για έναν επιβάτη της British Airways ο οποίος κατέθεσε σε δικαστήριο, ότι τραυματίστηκε γιατί υποχρεώθηκε να στριμωχτεί, λόγω του διπλανού του, γράφει ο Guardian.

Ο Στίβεν Πρόσερ, 51 ετών, ζητεί αποζημίωση για τραυματισμό και διαφυγόντα κέρδη έπειτα από μια 12ωρη πτήση από την Μπανγκόγκ ως το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στη διάρκεια της οποίας καθόταν δίπλα στον υπέρβαρο επιβάτη.

Ο Πρόσερ έχει ύψος μόλις 1,60 μ. και ο συνεπιβάτης στην πτήση είχε 1,93 μ. και ζύγιζε 140 κιλά. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν παραπονέθηκε στον διπλανό του γιατί έδειχνε να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα με το βάρος του, όμως παραπονέθηκε στο πλήρωμα που φέρεται να του απάντησε ότι δεν υπήρχαν ελεύθερα καθίσματα στην πτήση με το Boeing 777 και δεν του επέτρεψε να αλλάξει θέση με κάποιον άλλον.

Ο Πρόσερ, ένας πολιτικός μηχανικός από την νότια Ουαλία, δήλωσε ότι ήταν τόσο στριμωγμένος στο κάθισμά του που από τότε έχει συνεχείς πόνους στην πλάτη και στη σπονδυλική στήλη.

Εξήγησε μάλιστα ότι η άβολη στάση στην οποία υποχρεώθηκε να βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης ενεργοποίησε έναν παλιό τραυματισμό του στην σπονδυλική στήλη, γεγονός που καθιστά απαγορευτικό να εργάζεται υπερωρίες.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι εξαιτίας του συνεχούς πόνου δεν έχει καθόλου ενέργεια, γεγονός που έχει επηρεάσει την σχέση με την σύντροφό του και τον έχει υποχρεώσει να εγκαταλείψει την ποδηλασία βουνού.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας πάντως δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Πρόσερ δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα στη διάρκεια της πτήσης και κάποιες ώρες “κοιμόταν…”.

πηγές: Guardian / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διασώθηκε ο ένας εκ των πιλότων του μαχητικού αεροσκάφους F-15 των ΗΠΑ που καταρρίφθηκε στο Ιράν
Περιφερειακός κυβερνήτης στο νοτιοδυτικό Ιράν εξέδωσε δημόσια έκκληση προς τους ντόπιους Ιρανούς να βρουν τους Αμερικανούς πιλότους του αεροσκάφους, ενώ υποσχέθηκε και αμοιβή
Αεροσκάφος
Οι ΗΠΑ διέσωσαν τον ένα από τους δυο πιλότους του F-15 λέει το CBS – Η Τεχεράνη δίνει αμοιβή για τον εντοπισμό του πληρώματος – Χτυπήθηκε και ελικόπτερο
Ο Νετανιάχου τονίζει θα συνεχίζει να χτυπά το Ιράν μαζί με τις ΗΠΑ - Εκδίκηση υπόσχεται η Τεχεράνη που ετοιμάζει νέες επιθέσεις μαζί με τη Χεζμπολάχ και τους Χούθι της Υεμένης
A U.S. Air Force F-15E
Αν ο Τραμπ «συνεχίσει να αψηφά τις Συνθήκες της Γενεύης, κινδυνεύει με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου» – Τι λένε ειδικοί
Οι Συνθήκες της Γενεύης, απαγορεύουν την καταστροφή «αντικειμένων απαραίτητων για την επιβίωση του άμαχου πληθυσμού», πράγμα που ο Τραμπ δείχνει να μην λαμβάνει υπόψιν απειλώντας να καταστρέψει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ