Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιβεβαίωσε μέσω twitter ο Τραμπ – Πυρετός διαβουλεύσεων για το ραντεβού με Κιμ Γιόνγκ Ουν

Επιβεβαίωσε μέσω twitter ο Τραμπ – Πυρετός διαβουλεύσεων για το ραντεβού με Κιμ Γιόνγκ Ουν

Με ένα tweet ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι αντιπροσωπεία των ΗΠΑ έχει μεταβεί στη Βόρεια Κορέα προκείμενου να κανονίσει τη Σύνοδο μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του αμερικανού προέδρου.

«Πιστεύω πραγματικά ότι η Βόρεια Κορέα έχει λαμπρές προθέσεις και μια μέρα θα είναι σπουδαία οικονομικά και δημοσιονομικά έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter o Ντόναλντ Τραμπ»

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συμφωνεί μαζί μου σε αυτό. Θα συμβεί» κατέληξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Συνεχίζουμε να προετοιμάζουμε μία συνάντηση»

Πριν το tweet η Ουάσινγκτον είχε επίσης ανακοινώσει ότι αμερικανική αντιπροσωπεία συναντάται με βορειοκορεατική αντιπροσωπεία στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που χωρίζει την Νότια από την Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνάντησης κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Συνεχίζουμε να προετοιμάζουμε μία συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο (των ΗΠΑ) και τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ. «Μία αμερικανική αντιπροσωπεία έχει αυτήν την στιγμή συνομιλίες με βορειοκορεάτες αξιωματούχους στο Πανμουντζόν», γράφει.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για την προοπτική πραγματοποίησης αυτής της συνάντησης, που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου, αφού προηγουμένως ο ίδιος είχε ανακοινώσει την ματαίωσή της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις