Κόσμος

Επτά οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στη βόρεια Αίγυπτο

Επτά είναι τελικά οι νεκροί από τη σύγκρουση ενός επιβατηγού και ενός εμπορικού τρένου, που συνέβη στην περιοχή Μπεχέιρα, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από το Κάιρο, στη βόρειο Αίγυπτο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον απολογισμό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου Ναμπίλ Σαντίκ, την Τετάρτη το βράδυ, προσθέτοντας ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 55.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα στην «Αλ Αχράμ» και την «Egypt Independent» κάνανε λόγο για 16 και 15 νεκρούς αντίστοιχα και 40 τραυματίες.

Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 27 επιβάτες που δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία της περιοχής, στα οποία μεταφέρθηκαν με 30 τουλάχιστον ασθενοφόρα, επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Ήδη, αποφασίστηκε η σύσταση μίας Εξεταστικής Επιτροπής που θα απαρτίζεται από ειδικούς του Στρατού και του Αιγυπτιακού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, που θα μελετήσουν τα δύο «μαύρα κουτιά» των τρένων και να αποφανθούν για τις αιτίες του δυστυχήματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γκάρι Κασπάροφ: «Κινδυνεύει η ζωή μου» – Η προειδοποίηση από ΗΠΑ και Λιθουανία
«Η είδηση, σύμφωνα με την οποία, μαζί με τον από χρόνια συνεργάτη μου Ιβάν Τιουτρίν βρισκόμαστε σε κατάλογο στόχων δολοφονίας, δεν με εξέπληξε, παραταύτα ωστόσο είναι ένα σοκ», έγραψε ο Κασπάροφ
Ο Γκάρι Κασπάροφ
Τι πήγε τελικά «λάθος» στη διπλή προσπάθεια εκτέλεσης της Κρίστα Πάικ - Πώς επέζησε μετά από δύο θανατηφόρες ενέσεις, τι ακολουθεί
Η πεντοβαρβιτάλη πιθανότατα δεν έφθασε σε επαρκή συγκέντρωση στο αίμα της - «Παγώνουν» οι επόμενες εκτελέσεις στο Τενεσί, το κενό στο πρωτόκολλο
H Κρίστα Πάικ