Κόσμος

Έρευνα φοιτητών: Μεγαλύτερη κάπα θέλει ο Μπάτμαν αλλιώς θα τσακιστεί

 Την ώρα που ο Σκοτεινός Ιππότης ετοιμάζεται για την Επιστροφή του στις κινηματογραφικές αίθουσες, μια ομάδα φοιτητών φρόντισε να του επισημάνει ότι, σύμφωνα με απολύτως σοβαρούς και έγκυρους επιστημονικούς υπολογισμούς, θα πρέπει να εφοδιαστεί με μια καινούρια, καλύτερη κάπα, αν δεν θέλει να. . . τσακιστεί σε κάποιο πεζοδρόμιο της Γκόθαμ Σίτι.

Μιμούμενος τις νυχτερίδες, από τις οποίες έχει πάρει το προσωνύμιό του, ο Μπάτμαν έχει την παράτολμη συνήθεια να πηδάει μέσα στη νύχτα από τους ουρανοξύστες της πόλης, χρησιμοποιώντας την κάπα του σαν ανεμοπλάνο για να εφορμά στους κακούς.

Σύμφωνα όμως με τη μελέτη που πραγματοποίησαν τέσσερις φοιτητές του Φυσικού στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Λέστερ, με την κάπα που φορούσε ο Μπάτμαν στην ταινία Batman Begins του 2005, τα άλματά του από τα ψηλά κτίρια της Γκόθαμ Σίτι θα ήταν θανάσιμα. Λόγω της ταχύτητας που αναπτύσσει κατά την πτώση του ο μασκοφόρος ήρωας, η σύγκρουσή του με το έδαφος ισοδυναμεί με την πρόσκρουση σε τοίχο ενός αυτοκινήτου που κινείται με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι σινεφίλ φοιτητές υπολόγισαν ότι το πλάτος της κάπας –περίπου 4,7 μέτρα– δεν αρκεί για να συγκρατήσει το βάρος του Μπάτμαν. Πηδώντας από ένα κτίριο ύψους 150 μέτρων, θα μπορούσε να “πλανάρει” για περίπου 350 μέτρα, αλλά η ταχύτητά του θα ήταν πολύ υψηλή για να προσγειωθεί με ασφάλεια στο έδαφος.

Ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσει τη σωματική του ακεραιότητα ο Μπάτμαν είναι να χρησιμοποιήσει μια πολύ μεγαλύτερη κάπα ή να εφοδιαστεί με κάποιο προωθητικό σύστημα, συμπεραίνουν οι συγγραφείς της μελέτης “Η Τροχιά του Μπάτμαν σε Ελεύθερη Πτώση”, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση της σχολής τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες ακυρώσεις πτήσεων στο Χίθροου μία ημέρα μετά το χάος σε πολλά αεροδρόμια λόγω τεχνικού προβλήματος
Τουλάχιστον 16 πτήσεις - μεταξύ των οποίων αυτές με προορισμό τις Βρυξέλλες και το Τορόντο και αυτές που αναμένονταν από τη Νέα Υόρκη και το Βερολίνο - ακυρώθηκαν σήμερα
Αεροδρόμιο Χίθροου
Επίθεση του προέδρου της Κνεσέτ σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους – «Χτίστε το στο Λονδίνο ή στο Παρίσι»
Με σφοδρότητα επιτέθηκε ο πρόεδρος της Κνεσέτ κατά των δυτικών χωρών σε διάσκεψη στη Γενεύη, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post
Ο πρόεδρος την Κνεσέτ, Αμίρ Οχάνα 1
Μυστήριο με πορτοκαλί φιγούρα κοντά στο κελί του Τζέφρι Επστάιν τη νύχτα του θανάτου του - Καταγράφηκε σε βίντεο
Η υπόθεση του θανάτου του καταδικασμένου παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν - που βρέθηκε νεκρός στο κελί του - παραμένει γεμάτη μυστήριο - Νέα στοιχεία ρίχνουν φως σε ανεξήγητα περιστατικά
Ο Τζέφρι Επστάιν 2