Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Έρευνα σε βάρος του Άρον Μπανκς, που χρηματοδότησε μια από τις βασικές εκστρατείες υπέρ του Brexit

Έρευνα σε βάρος του Άρον Μπανκς, που χρηματοδότησε μια από τις βασικές εκστρατείες υπέρ του Brexit
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η βρετανική υπηρεσία δίωξης εγκλήματος NCA ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Βρετανού επιχειρηματία, Άρον Μπανκς, ο οποίος χρηματοδότησε μια από τις βασικές εκστρατείες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο Μπανκς, που φωτογραφήθηκε μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον βασικό υπέρμαχο του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, έξω από έναν επίχρυσο ανελκυστήρα λίγο μετά την εκλογική νίκη του Τραμπ το 2016, δήλωσε ότι καλωσορίζει την έρευνα.

«Είναι μια ευκαιρία για εμάς να ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα», δήλωσε ο Μπανκς στο Reuters. «Η Εκλογική Επιτροπή έχει πει ότι ίσως διαπράχθηκαν αδικήματα, αλλά δεν έδωσε αποδεικτικά στοιχεία».

Ο Μπανκς δήλωσε ότι απέστειλε επιστολή στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ζητώντας να διενεργηθεί έρευνα.

Η NCA, που ερευνά το οργανωμένο έγκλημα και τα σοβαρά εγκλήματα, ανακοίνωσε ότι η έρευνα έρχεται μετά από παραπομπή της υπόθεσης από την Εκλογική Επιτροπή, αλλά ότι θα επεκταθεί σε αδικήματα πέραν της παραβίασης του εκλογικού νόμου.

Ο Μπανκς, ο οποίος εν όψει του δημοψηφίσματος του 2016 για το Brexit χρηματοδότησε το Leave.EU, μια εκστρατεία της οποίας ηγείτο ο Φάρατζ που ήταν τότε αρχηγός του κόμματος UKIP, έχει κληθεί να απαντήσει σε ερωτήματα βουλευτών στο κοινοβούλιο για την πηγή των περιουσιακών του στοιχείων.

«Η Rock Holdings είναι μια εταιρία η οποία μου ανήκει και την οποία ελέγχω και είμαι Βρετανός φορολογούμενος, ποτέ δεν ήρθαν σε αυτή ρωσικά ή ξένα χρήματα», δήλωσε ο Μπανκς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις