Κόσμος

Εργαζόμενοι στην Amazon καλούνται να απεργήσουν σε όλο τον κόσμο τη σημερινή Black Friday

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εργαζόμενοι σε εγκαταστάσεις της Amazon σε όλο τον κόσμο -περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας – αναμένεται να απεργήσουν τη σημερινή Black Friday, μία από τις ημέρες της χρονιάς με τη μεγαλύτερη εμπορική κίνηση, ζητώντας καλύτερους μισθούς.

Μια παγκόσμια έκκληση για απεργιακές κινητοποιήσεις διατυπώθηκε από την πρωτοβουλία Make Amazon Pay -Κάντε την Amazon να πληρώσει-, η οποία έχει ανακοινώσει σχεδιαζόμενες απεργίες σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi ανακοίνωσε πως απεργίες σχεδιάζονται σε 10 κέντρα εκτέλεσης παραγγελιών της Amazon στη Γερμανία. Το εργατικό συνδικάτο ζητάει από την εταιρεία να αναγνωρίσει συμφωνίες συλλογικής διαπραγμάτευσης για τον τομέα λιανικής και ταχυδρομικών παραγγελιών και απηύθυνε έκκληση για περαιτέρω συλλογική συμφωνία για καλές και υγιεινές συνθήκες εργασίας.

Εκπρόσωπος της Amazon στη Γερμανία δεν προέβη σε άμεσο σχολιασμό των αιτημάτων, όταν επικοινώνησε μαζί του το Reuters. «Είναι η πρώτη φορά που η Amazon έχει μια διεθνή ημέρα απεργίας», λέει η Μόνικα Ντι Σιλβέστρ, η εκπρόσωπος των εργαζομένων της Amazon στο συνδικάτο Verdi. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή μια μεγάλη παγκόσμια εταιρεία, όπως η Amazon, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισπανία: «Πολύ ανησυχητική για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης» η εγκατάλειψη του σχεδίου για την κατασκευή μαχητικού αεροσκάφους Scaf
Το φιλόδοξο σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αεροπορικής μάχης νέας γενιάς, που θα συνδύαζε επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Margarita Robles, Minister of Defence, during a government control session in the Senate, 9 June 2026, in Madrid (Spain). The government faces questions from the opposition in the Senate on security and protests, defence spending, health, housing, corruption and migration.
Σκανδιναβία και Βαλτική πιέζουν για «fast track» ένταξη της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ – Η κοινή ανακοίνωση
Στη σύνοδο παρενέβη μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Γαλλίας για την ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ
Ουκρανία 14