Κόσμος

Εργαζόμενοι στην Amazon καλούνται να απεργήσουν σε όλο τον κόσμο τη σημερινή Black Friday

Εργαζόμενοι σε εγκαταστάσεις της Amazon σε όλο τον κόσμο -περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας – αναμένεται να απεργήσουν τη σημερινή Black Friday, μία από τις ημέρες της χρονιάς με τη μεγαλύτερη εμπορική κίνηση, ζητώντας καλύτερους μισθούς.

Μια παγκόσμια έκκληση για απεργιακές κινητοποιήσεις διατυπώθηκε από την πρωτοβουλία Make Amazon Pay -Κάντε την Amazon να πληρώσει-, η οποία έχει ανακοινώσει σχεδιαζόμενες απεργίες σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi ανακοίνωσε πως απεργίες σχεδιάζονται σε 10 κέντρα εκτέλεσης παραγγελιών της Amazon στη Γερμανία. Το εργατικό συνδικάτο ζητάει από την εταιρεία να αναγνωρίσει συμφωνίες συλλογικής διαπραγμάτευσης για τον τομέα λιανικής και ταχυδρομικών παραγγελιών και απηύθυνε έκκληση για περαιτέρω συλλογική συμφωνία για καλές και υγιεινές συνθήκες εργασίας.

Εκπρόσωπος της Amazon στη Γερμανία δεν προέβη σε άμεσο σχολιασμό των αιτημάτων, όταν επικοινώνησε μαζί του το Reuters. «Είναι η πρώτη φορά που η Amazon έχει μια διεθνή ημέρα απεργίας», λέει η Μόνικα Ντι Σιλβέστρ, η εκπρόσωπος των εργαζομένων της Amazon στο συνδικάτο Verdi. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή μια μεγάλη παγκόσμια εταιρεία, όπως η Amazon, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ανοίγει ξανά το πέρασμα Άλενμπι με την Ιορδανία για την επανεκκίνηση της ανθρωπιστικής βοήθειας
Κλειστό από μια θανατηφόρα επίθεση τον Σεπτέμβριο, το στρατηγικό αυτό πέρασμα αναμένεται να επαναλειτουργήσει αύριο για τη διέλευση ανθρωπιστικών κομβόι και εμπορευμάτων
Το πέρασμα Άλενμπι, στα σύνορα μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της Ιορδανίας
Η Κάγια Κάλλας απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ και υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές ελευθερίες – «Η ΕΕ είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας»
Απέναντι στις αμερικανικές επικρίσεις, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει χώρος ελευθερίας και καλεί την Ουάσινγκτον να στρέψει το βλέμμα της προς τη Μόσχα
Η Κάγια Κάλας