Κόσμος

Έργο του Άντι Γουόρχολ το επόμενο θύμα των βάνδαλων ακτιβιστών – Πέταξαν αλεύρι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτοαποκαλούμενοι ακτιβιστές πέταξαν σήμερα αλεύρι πάνω σε ένα σπορ αυτοκίνητο που ζωγράφισε ο Αμερικανός ποπ καλλιτέχνης Άντι Γουόρχολ και το οποίο εκτίθεται στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Είναι η τρίτη φορά αυτό τον μήνα που ακτιβιστές από την ομάδα Ultima Generazione (Τελευταία γενιά) βάζουν στο στόχαστρο εκθέσεις τέχνης.

Στις 4 Νοεμβρίου, διαδηλωτές πέταξαν σούπα πάνω σε ένα έργο του Βαν Γκογκ στη Ρώμη και στις 15 Νοεμβρίου πέταξαν μαύρο υγρό πάνω σε έναν πίνακα του Γκούσταβ Κλιμτ στη Βιέννη. Και τα δύο έργα προστατεύονταν από τζάμι και δεν υπέστησαν ζημιές.

Το BMW Art Car έμοιαζε σαν να έχει καλυφθεί από ένα λεπτό στρώμα χιονιού μετά τη σημερινή επίθεση.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ultima Generazione (@ultima.generazione)

 

Ο Γουόρχολ το ζωγράφισε το 1979, την ίδια χρονιά που έλαβε μέρος στον 24ωρο αγώνα ταχύτητας στη Λε Μαν στη Γαλλία, προτού αποσυρθεί από τον δρόμο και τοποθετηθεί σε μουσείο.

A demonstrator is detained after climate activists of ''Ultima Generazione (Last Generation)" threw flour on Andy Warhol's work, in Milan, Italy, November 18, 2022. REUTERS

warhol activists

Οι ενέργειες της Ultima Generazione που γίνονται για να προωθήσει πιο αυστηρή δράση για το κλίμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια υπερθέρμανση συμπίπτουν με τις συνομιλίες για το κλίμα στη Αίγυπτο.

Η διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή COP27 προγραμματιζόταν να τελειώσει σήμερα, αλλά αναμένεται να παραταθεί καθώς αντιπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες προσπαθούν να συμφωνήσουν για το πώς θα προχωρήσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στο Μάντσεστερ: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρια και ματσέτες μεταξύ νεαρών – Σκληρές εικόνες
Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια «συμπλοκή με μαχαίρια» σε δρόμο στο νότιο Μάντσεστερ - «Καλώς ήρθατε στη Βρετανία», σχολιάζει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας
Βρετανία
«Ο ναυτικός αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου» λέει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλη την ακτογραμμή του Ιράν και περιλαμβάνει τα ιρανικά λιμάνια και τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, χωρίς να παρεμποδίζεται η «ουδέτερη διέλευση»
Στενά του Ορμούζ
Αντίθετος ο ΟΗΕ στην επιβολή τελών στα Στενά του Ορμούζ: Η ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί ναυτικού αποκλεισμού – «Αναμένουμε διευκρινίσεις»
«Δεν υπάρχει καμία νομική βάση μέσω της οποίας να εισαγάγονται υποχρεωτικά τέλη απλά για να διέλθει κανείς από έναν πορθμό» λέει ο ναυτιλιακός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών
Στενά του Ορμούζ