Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ερντογάν… αμετανόητος: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο – Νέα πυρά στην Ε.Ε.

Ερντογάν… αμετανόητος: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο – Νέα πυρά στην Ε.Ε.

Ούτε βήμα πίσω από την προκλητική του στάση στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου δεν κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια εγκαινίων υδροηλεκτρικού σταθμού είπε ξανά ότι η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω σε ό,τι αφορά στις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Πέρα όμως από τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και η Μαύρη Θάλασσα που θα συνεχιστούν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε και πάλι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας του αποκλεισμού της Τουρκίας από τις λίστες των χωρών που οι πολίτες τους θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Click4more Η «γενιά Ζ» απειλεί τον Ερντογάν

Μιλώντας για τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, ο Ερντογάν είπε: «Στις θάλασσες μας ξεκινήσαμε γεωτρήσεις με τα γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ. Έτσι κατεδαφίσαμε όλα τα σχέδια και όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στην ανατολική Μεσόγειο εναντίον της Τουρκίας, εναντίον της χώρας μας. Μαζί με την ανατολική Μεσόγειο ξεκινήσαμε και για γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις εργασίες μας χωρίς να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο. Με την βοήθεια του Θεού θα λειτουργήσουμε και τον πρώτο αντιδραστήρια του πυρηνικού σταθμού ενέργειας Ακούγιου».

Ερντογάν σε Ε.Ε.: Εμείς χάνουμε μια, εσείς 10!

Από την πρώτη στιγμή που η Ε.Ε. απέκλεισε την Τουρκία στον τομέα του τουρισμού, ο Ερντογάν δεν είχε κρύψει την οργή του. Και την εξέφρασε για άλλη φορά.

«H E.E. ενώ άνοιξε τις πόρτες της σε χώρες που οι υποδομές τους από την οικονομία μέχρι τη δημοκρατία είναι σαθρές, άφησε την Τουρκία απέξω κι αυτό είναι ένα σημάδι ανησυχητικό. Αλλά ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν θα γίνουν εμπόδιο στους δημοκρατικούς και οικονομικούς στόχους της Τουρκίας. Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε 5, εσείς θα χάσετε 10!», είπε χαρακτηριστικά σηκώνοντας και τις δύο παλάμες των χεριών του για να δώσει έμφαση σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

Click4more Ερντογάν εναντίον… όλων για την Αγιά Σοφιά: Οι παρεμβάσεις αποτελούν επίθεση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα

«Είναι ξεκάθαρος ο σκοπός της εφαρμογής διπλών στάνταρτ. Όμως ως Τουρκία δεν κερδίσαμε τίποτα χωρίς να δώσουμε αγώνα. Έτσι όπως φαίνεται και στο θέμα αυτό, τα δικαιώματα μας θα τα πάρουμε με αγώνα και θα τα ξεριζώσουμε», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν τόνισε επίσης ότι η Τουρκία αποδείχθηκε ασυναγώνιστη διεθνώς στον τομέα της υγείας και του τουρισμού μετά την πανδημία και κάλεσε τη Γερμανία να προβεί σε θετικά βήματα απέναντι στην Τουρκία. «Ειδικά στον τομέα του τουρισμού και της υγείας δεν γνωρίζουμε κανένα άλλο έθνος να μπορεί να μας συναγωνιστεί σε κάθε τομέα! Και στη Γερμανία αυτή τη στιγμή μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Τουρισμού έχουμε πει ότι αναμένουμε θετικά βήματα στο θέμα αυτό».

Πηγή: eleftherostypos.gr και sigmalive.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις