Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ερντογάν: Δεν είχαμε ένταση στα Ίμια, αφού δεν πήγαν οι Έλληνες, δεν πήγαμε ούτε εμείς

Ερντογάν
Φωτογραφία Reuters

Τη δική του… εκδοχή (παρά τα όσα προσπάθησε να “περάσει” τη τουρκική μονταζιέρα) για το γεγονός πως φέτος, ανήμερα της θλιβερής επετείου, δεν υπήρξε ένταση στα Ίμια έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με τον… γνωστό, προκλητικό του τρόπο, ο Ερντογάν ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε την Ελλάδα για τις εντάσεις των προηγούμενων ετών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφος, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης στον Ελεύθερο Τύπο, ο Ερντογάν υποστήριξε πως φέτος στα Ίμια δεν υπήρξε ένταση γιατί «αφού δεν πήραν οι Έλληνες, δεν πήγαμε ούτε εμείς», υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα έχει… διαμηνύσει στην Αθήνα να μην προκαλεί ένταση (!) στην περιοχή!

Click4more Ερντογάν για Συρία: Αν ο Άσαντ δεν αποσυρθεί, θα τον κάνουμε εμείς…

«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Ίμια (σ.σ. Καρντάκ τα ανέφερε συνεχώς ο Ερντογάν). Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση, όπως στο παρελθόν, τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Ίμια δεν θα γίνει και από την πλευρά μας», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα ουσιαστικά προανήγγειλε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ. «Ο υπουργός Άμυνας μου πιθανότατα θα καλούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Ίμια και στα υπόλοιπα νησιά» είπε συγκεκριμένα ο Ερντογάν.

Η τηλεφωνική επικοινωνία, όντως, έγινε, αλλά σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας η συζήτηση αφορούσε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και στην επανέναρξη των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ερντογάν για Λαγό: Δική του ατιμία, όχι της Ελλάδας

Ο Ερντογάν σήμερα (05.02.2020) μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Όταν τελείωσε την ομιλία του, σύμφωνα με το sigmalive, ο Τούρκος πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους και για την καταδικαστέα κίνηση του πρώην χρυσαυγίτη και νυν ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού να σκίσει την τουρκική σημαία.

Click4more Τσαβούσογλου για Λαγό: «Πετάμε στην θάλασσα όσους επιτίθενται στην σημαία μας»

«Αποτελεί ένδειξη μίας δικής του ατιμίας. Δεν θεωρώ ότι το έκανε στο όνομα όλης της Ελλάδας» είπε ο Ερντογάν.

Τουρκικά ΜΜΕ, μάλιστα, μεταδίδουν πως η Γενική Εισαγγελία στην Άγκυρα έχει ξεκινήσει έρευνα κατά του Λαγού.

Με πληροφορίες από eleftherostypos.gr και sigmalive.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις