Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ερντογάν: Δεν θα υποκύψουμε σε “νέες Σέβρες” στην ανατολική Μεσόγειο – Σημαντικές ανακοινώσεις την Παρασκευή

Ερντογάν Αυστρία
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις για την ανατολική Μεσόγειο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σήμερα (19.08.2020), ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Άγκυρα, είπε χαρακτηριστικά πως ο αγώνας της χώρας του στην ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη είναι ένας αγώνας για το μέλλον της. Μάλιστα, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση του θα προχωρήσει σε σημαντικές ανακοινώσεις την ερχόμενη Παρασκευή. 

Click4more: Σύνοδος ΕΕ: Καταδίκη της τουρκικής παραβατικότητας – “Όλες οι επιλογές στο τραπέζι”

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία κάνει προσπάθειες για την προάσπιση της “Γαλάζιας Πατρίδας”, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όπως σκίσαμε πριν από έναν αιώνα τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα δεν θα υποκύψουμε στις νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο”. Σε αυτό το σημείο, έκανε αναφορά σε “λάθη του παρελθόντος” που οδήγησαν στα “χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο”.

“Δώσαμε ώθηση στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Τα βήματα στην ανατολική Μεσόγειο αποτελούν ζωτικής σημασίας για να σταματήσουμε την εξάρτησή μας από το εξωτερικό.Ειδικά η αντιπολίτευση που ρωτάει τι δουλειά έχουμε στην ανατ. Μεσόγειο, θέλω να το ακούσουν καλά. Ο αγώνας της Τουρκίας από την ανατ. Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη δεν είναι μόνο ένας αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων αλλά ένας αγώνας για το μέλλον της”.

Πηγή: cnnturk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις