Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ερντογάν: Είμαι η λύση για τα προβλήματα της Τουρκίας

Μπορεί να κυβερνάει 20 χρόνια και αυτή την περίοδο η Τουρκία να διανύει τη χειρότερη οικονομικά εποχή από το 2001. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ωστόσο διαμηνύει ότι εκείνος είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα και επιμένει ότι έρχονται καλύτερες μέρες…

«Πολίτες μου να είστε ήρεμοι, μην ανησυχείτε. Όπως εμείς πήγαμε την Τουρκία έναν αιώνα μπροστά, έτσι  πάλι εμείς θα λύσουμε τα σημερινά προβλήματα της Τουρκίας» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του την περασμένη Κυριακή. 

«Ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, πάλι είμαστε μόνο εμείς,  αυτοί που διαθέτουμε την εμπειρία, τη θέληση,  το πνεύμα, την πρακτική  και την πίστη για να λύσουμε τα θέματα αυτά», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφερόμενος στην δύσκολη οικονομική – και όχι μόνο – κατάσταση που περνάει αυτή την περίοδο η χώρα. 

Θεωρεί μάλιστα ότι θα έρθει συνάλλαγμα από τον τουρισμό, αφού έχει ρίξει τις τιμές προκειμένου να έχει φθηνό τουρισμό…

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Κατακρεμνίζεται ο Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου προέδρου έρχονται σε μία περίοδο που φαίνεται να χάνει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αυτό τουλάχιστον αποτυπώνεται στα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. 

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται να παίρνει κεφάλι, αλλά και η συμμαχία όλων των κομμάτων προηγείται με μεγάλη διαφορά. Η αντιπολίτευση έχει προβάδισμα συγκεντρώνοντας 63,5%, ενώ ο κυβερνητικός συνασπισμός καταφέρνει να συγκεντρώσει περίπου 35%. 

Η τάση, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Avrasya, είναι ότι φεύγει η εμπιστοσύνη του κόσμου καθώς τα οικονομικά προβλήματα στην χώρα βαθαίνουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Avrasya λαμβάνουν: 

  • Κιλιτσντάρογλου 28.4% 
  • Ερντογάν       26,3%
  • Ακσενέρ 12.4% 
  • Φιλοκουρδικό Κόμμα 12.9% 
  • Μπαχτσελί 6%

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Μας φυλάκισαν στο σπίτι»

Και οι τελευταίες μέρες για τον πρόεδρο της Τουρκίας είναι ακόμα πιο δύσκολες, καθώς παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του με την σύζυγό του αφού νοσούν από κορονοϊό. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φροντίζει ωστόσο να είναι – όπως πάντα – πανταχού παρών και μέσω τηλεδιασκέψεων συνομιλεί καθημερινά με τα στελέχη του κόμματος του, δίνοντας κατευθυντήριες. 

«Εγώ ξέρετε δεν είμαι συνηθισμένος στην ξεκούραση» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε ανοιχτή ακρόαση με τους συνεργάτες του. «Μας φυλάκισαν στο σπίτι, όμως το καλό είναι ότι θα λυτρωθούμε από αυτή τη ζωή που ζούμε στη φυλακή!», σημείωσε. 

«Οι γιατροί μου λένε ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν θα κρατήσει πολύ, καθώς η Όμικρον δεν διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις