Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ερντογάν: “Εμείς θέλουμε να μπούμε στην ΕΕ” λέει και… επιτίθεται στην ΕΕ!

Ερντογάν
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

“Η χώρα παραμένει προσηλωμένη στην ένταξη στην ΕΕ παρά τις υποσχέσεις των Βρυξελλών που δεν τηρήθηκαν”, λέει ο Ερντογάν και… το πόσους πείθει είναι άλλο ζήτημα.

Η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλο που οι Βρυξέλλες δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση μιας επικριτικής για την Άγκυρα έκθεσης της ΕΕ.

Οι… με κάθε επισημότητα ανακοινώσεις του Ερντογάν

Ανακοινώνοντας από την Άγκυρα μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, ο Ερντογάν δήλωσε πως οι δικαστές θα απαγορεύουν μόνο «προβληματικά» τμήματα ιστοτόπων, αντί να επιβάλλουν πλήρη απαγόρευση πρόσβασης.

Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia έχει μπλοκαριστεί στην Τουρκία από το 2017 βάσει ενός νόμου ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να απαγορεύουν την πρόσβαση σε ιστοτόπους που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στα βασανιστήρια — δύο ημέρες αφού ομάδα δικηγόρων στην Άγκυρα έκανε γνωστό πως πέντε μέλη του προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως υπέστησαν βασανιστήρια και κακομεταχείριση ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις