Σάββατο, 11 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ερντογάν: Φιέστα στην κατεχόμενη Κύπρο με… πικνίκ στα Βαρώσια (video)

Ερντογάν: Φιέστα στην κατεχόμενη Κύπρο με... πικνίκ στα Βαρώσια
Facebook

Επίσκεψη Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο και στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, την οποία άνοιξαν πρόσφατα οι κατοχικές αρχές.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν συνοδεύεται από τον αρχηγό των “Γκρίζων Λύκων”, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Παρών φυσικά και ο νέος αρχηγός του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ. Η επίσκεψη – πρόκληση του “Σουλτάνου” πραγματοποιείται με αφορμή των εκδηλώσεις για την ανακήρυξη της αυτοαποκαλούμενης και μη αναγνωρισμένης διεθνώς “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)”.

Παρακολουθήστε την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα της Κύπρου:

 

Η επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα εδάφη προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, όσο και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ερντογάν και… πανηγύρια  

Ο Ερντογάν, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, θέλοντας να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα προχωρήσει στον εποικισμό της κατεχόμενης πόλης. Στα πλαίσια της φιέστας που ετοιμάζεται, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια μεγάλη προσπάθεια από τουρκικής πλευράς να βρεθεί Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης, ο οποίος να αποδεχθεί να παραστεί. Με στόχο δε, να του παραδοθεί και το… κλειδί της ιδιοκτησίας του. Δεν έγινε γνωστό εάν αυτό θα συμβεί στο τέλος.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, είναι σαφές πως η παρουσία Ερντογάν, μετά από πολύ καιρό, στην κατεχόμενη περιοχή, εγκαινιάζει και σηματοδοτεί μια νέα τακτική αναφορικά με την προώθηση της διαχρονικής πολιτικής της Άγκυρας στο Κυπριακό.

πηγή: philenews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις