Κόσμος

Ερντογάν: Γεμίζει τα κελιά με φερόμενους οπαδούς του κινήματος Γκιουλέν

Ακόμα συλλαμβάνονται, μαζικά, πολίτες στην Τουρκία με εντολή Ερντογάν για δήθεν διασυνδέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.

Το καθεστώς Ερντογάν συνέλαβε τη Δευτέρα (18.2.2019) 29 φερόμενους οπαδούς του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του “εγκέφαλου, σύμφωνα με την Τουρκία, της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2015”.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται υπό κράτηση την τελευταία εβδομάδα ανέρχεται πλέον σε 946.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και το κίνημα FETO για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

GULEN
Fethullah Gulen (Reuters)

Θεωρεί το FETO τρομοκρατική οργάνωση και έχει ήδη συλλάβει χιλιάδες ανθρώπους, που τους κατηγορεί για διασυνδέσεις με το κίνημά του και τον ίδιο τον Γκιουλέν.

Μονάχα την περασμένη Τρίτη (12.2.2019), οι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 1.112 ανθρώπων για σχέσεις με τον Γκιουλέν. Σύμφωνα με το Anadolu, από αυτούς, οι 768 συνελήφθησαν.

Οι έφοδοι της περασμένης εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για υποψίες αντιγραφής στις εξετάσεις για την αστυνομία το 2010.

Οι εισαγγελείς λένε ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν είχαν προμηθευτεί τις απαντήσεις από πριν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Αραγτσί – Φιντάν για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ
Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και της Τουρκίας συζήτησαν την τελευταία κατάσταση όσον αφορά τη διαδικασία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συναντά τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
Δύο τουρίστες συνελήφθησαν επειδή ξετύλιξαν ελληνική σημαία μέσα στην Αγία Σοφία
Ένας από τους τουρίστες έβγαλε την σημαία που είχε κρύψει μέσα στο σακάκι του και την ξεδίπλωσε, αφού πόζαρε για μια φωτογραφία, έδωσε τη σημαία σε άλλο άτομο το οποίο επίσης πόζαρε για μία γρήγορη λήψη
Τουρκία: Δύο τουρίστες συνελήφθησαν επειδή ξετύλιξαν ελληνική σημαία μέσα στην Αγία Σοφία
19