Κόσμος

Ερντογάν για μακελειό στη Μόσχα: Μοιραζόμαστε τον πόνο του ρωσικού λαού

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο μακελειό στη Μόσχα, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP) στην Άγκυρα.

«Εκ μέρους της χώρας και του έθνους μου, εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στη ρωσική κυβέρνηση για την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα χθες. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που στόχευσε αθώους πολίτες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η τρομοκρατία είναι απαράδεκτη από όπου κι αν προέρχεται, όποιος κι αν είναι ο δράστης. Ως χώρα που γνωρίζει πολύ καλά το αιματηρό και προδοτικό πρόσωπο της τρομοκρατίας, μοιραζόμαστε τον πόνο του ρωσικού λαού ως έθνος, ως κράτος. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, του κοινού εχθρού της ανθρωπότητας».

Αναφορά στον Μικρασιατικό Πόλεμο και στην Ελλάδα, χωρίς όμως να την κατονομάζει ευθέως, περιείχε η επίθεση που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της αντιπολίτευσης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP).

«Πριν από έναν αιώνα, ο εχθρός είχε βρεθεί προ των πυλών της Άγκυρας. Ο απόηχος της ισχυρής θέλησης που προβλήθηκε εκείνες τις δύσκολες μέρες όταν οι ήχοι των κανονιών ακούγονταν από τη Βουλή στο Ούλους (σ.σ. περιοχή της ‘Άγκυρας) είναι ακόμη ζωντανός» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας:

«(Έκτοτε), σε κάθε βήμα που κάναμε για να μεγαλώσουμε και να ενισχύσουμε τη χώρα μας, να διευρύνουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του έθνους μας, να αυξήσουμε την ευημερία του λαού μας, συναντήσαμε πολλά μυστικά και φανερά εμπόδια. Κάποια από αυτά τα έχουμε εξαλείψει χωρίς να τα αφήσουμε να εξαπλωθούν και κάποια τα έχουμε ξεπεράσει πληρώνοντας τίμημα».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέληξε λέγοντας: «Δυστυχώς, υπήρξαν και υποκριτές, οι οποίοι στήριξαν τα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών που ήθελαν να γονατίσουν τη χώρα μας και να μας υποτάξουν.

Τέτοιοι μηχανισμοί εμφανίζονταν άλλοτε ως χειραγωγούμενα όργανα, άλλοτε ως τρομοκρατικές οργανώσεις, άλλοτε ως πραξικοπηματίες, άλλοτε ως πολιτικοί, κοινωνικοί ή οικονομικοί πυροκροτητές αναταραχής».

Επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στον οποίον εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη βαθιά θλίψη του για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε σθεναρά την «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που είχε ως στόχο αθώους ανθρώπους» και δήλωσε ότι η επίθεση κατέδειξε την ανάγκη για ειρηνικό τερματισμό των κρίσεων στην περιοχή το συντομότερο δυνατό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αδιακρίτως της όποιας μορφής έχει αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν θεσπίζει νέο μηχανισμό κυριαρχίας για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Τα πλοία που σκοπεύουν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, «αφού ειδοποιήσουν τις ιρανικές αρχές, πρέπει να λάβουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας τους»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ:«Γυμνάζομαι τόσο πολύ, περίπου ένα λεπτό την ημέρα, αν είμαι τυχερός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται συχνά για τη φυσική του κατάσταση, συγκρίνοντάς την με εκείνη του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 2024 λόγω προβλημάτων υγείας
Ντόναλντ Τραμπ