Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Ερντογάν για Μενέντεζ: Η αποχώρηση του μας δίνει πλεονέκτημα για την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ

Ερντογάν για Μενέντεζ: Η αποχώρηση του μας δίνει πλεονέκτημα για την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ
Φωτογραφία: Reuters

Για τις δικαστικές περιπέτειες του Αμερικανού γερουσιαστή, Μπομπ Μενέντεζ, μίλησε ο  πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δημοσιογράφους που επέβαιναν μαζί του στο αεροπλάνο, κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραδέχτηκε πως η κατάσταση που διαμορφώνεται, αποτελεί ευκαιρία για τη χώρα του, ώστε να «τρέξει» η αγορά των F-16 από τις ΗΠΑ.

«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά μας όσον αφορά τα F-16 ήταν οι δραστηριότητες του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ εναντίον της χώρας μας. Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Εξωτερικών μας, Χακάν Φιντάν, παρακολουθεί, πλέον, στενά αυτή τη διαδικασία. Πριν από 3-4 μέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Φιντάν συναντήθηκαν στην Αμερική. Οι συνομιλίες αυτές συνεχίζονται ακόμη. Αλλά τώρα, θα ήταν ωφέλιμο να μετατρέψουμε αυτή την κατάσταση σε ευκαιρία και να συναντηθούμε ξανά μαζί του» είπε αρχικά ο Ερντογάν.

«Με αυτόν τον τρόπο, ίσως έχουμε την ευκαιρία να επιταχύνουμε τη διαδικασία σχετικά με τα F-16. Όχι μόνο για το F-16, αλλά και για όλα τα άλλα θέματα, ο Μενέντεζ και όσοι έχουν τη δική του νοοτροπία, παρεμποδίζουν τις δραστηριότητές μας. Η αποχώρηση του Μενέντεζ μας δίνει ένα πλεονέκτημα, αλλά το θέμα των F-16 δεν είναι ένα θέμα που εξαρτάται μόνο από τον Μενέντεζ. Περιμένουμε τώρα μια ξεκάθαρη απάντηση από τις ΗΠΑ για το θέμα αυτό. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε το θετικό αποτέλεσμα που περιμένουμε χωρίς μεγάλη καθυστέρηση. Ακόμα και αυτό το θέμα μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να είμαστε μια αυτάρκης χώρα όσον αφορά την αμυντική βιομηχανία», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις