Κόσμος

Ερντογάν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Αν θέλει ο Θεός θα συνεννοούμαστε μέσω Καλίν – Σουρανή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως σε κάθε του ταξίδι στο εξωτερικό, έτσι και τώρα που επέστρεφε από το Αζερμπαϊτζάν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλά στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν για όλα τα θέματα. Και αυτή τη φορά η ατζέντα του προέδρου της Τουρκίας ήταν πιο… γεμάτη από άλλες φορές.

Στις αρχές της εβδομάδας, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνάντησε τόσο στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Και γι’ αυτές τις συναντήσεις μίλησε επιστρέφοντας στην Τουρκία από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη, επανέλαβε ότι η συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (η πρώτη μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο) ήταν καλή. Και για άλλη μια φορά, όπως και στις δηλώσεις του μετά το τετ α τετ, επέμεινε πόσο σημαντικό είναι να μιλούν οι δυο ηγέτες απευθείας και χωρίς… τρίτους.

Και αυτό, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, ήταν το σημαντικότερο απ’ όσα συμφώνησαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό: να συνεννοούνται απευθείας μέσω των συνεργατών τους Ιμπραΐμ Καλίν και Ελένης Σουρανής και χωρίς τρίτα πρόσωπα, οργανισμούς και κράτη. Άλλωστε, κατά τη συνάντηση της Δευτέρας, την τελευταία στιγμή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να είναι παρών ο Ιμπραΐμ Καλίν και όχι διερμηνέας (σ.σ. μετέφραζε ο Καλίν) και έτσι παρούσα ήταν και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, τα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου δείχνουν ότι στόχος είναι να μείνουν «εκτός» τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών και οι δύο πρωθυπουργοί να συνομιλούν απευθείας μέσω των συμβούλων τους.

«Αγρίεψε» ξαφνικά ο Ερντογάν: «Είπα στον Μπάιντεν ότι δεν υποχωρώ για τους S-400»

«Συναντηθήκαμε με τον Μητσοτάκη. Του είπα “όπως και σήμερα ας μη βάλουμε μεταξύ μας τρίτα πρόσωπα, οργανισμούς και κράτη. Αν θα κάνουμε κάτι, να το κάνουμε μαζί. Ο δικός σου ειδικός απεσταλμένος με τον δικό μου ειδικό απεσταλμένο ας συναντηθούν και ας μας ενημερώσουν. Και μετά να συναντηθούμε εμείς. Και να κάνουμε τα ανάλογα βήματα”.

Το σημαντικότερο θέμα που συμφωνήσαμε ήταν αυτό. Αν θέλει ο Θεός με την Ελλάδα θα συνεννοούμαστε όχι μέσω άλλων κρατών, οργανισμών αλλά μέσω του ειδικού απεσταλμένου μου Ιμπραΐμ Καλίν, και την ειδική απεσταλμένη του κυρία Ελένη (Σουρανή) και θα κάνουμε τα βήματα μας. Η συνάντηση μας με τον Μητσοτάκη, γι’ αυτούς ήταν ευχάριστο γεγονός. Είναι σημαντικό. Καλό ήταν, καλή συνάντηση. Εύχομαι κι από εδώ και πέρα να πάει καλά», είπε ο Ερντογάν.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Τραμπ και Ζελένσκι στα πρόθυρα οριστικής ρήξης – Η στήριξη στον Πούτιν, η εξάρτηση στις ΗΠΑ και το μέλλον του πολέμου
Μέσα σε λίγες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ γύρισε την πλάτη του στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ξεκίνησε να στηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω επικρίσεων για την στάση του στον πόλεμο και τις τιμές στο ντίζελ
REUTERS 5
Απέλυσαν την Κέιτι Ζακαράια ενώ έδινε συνέντευξη στον Λευκό Οίκο – Έφυγε και δεν επέστρεψε ποτέ
Η ίδια δεν επέστρεψε ποτέ στους δημοσιογράφους που έδινε συνέντευξη - «Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να πραγματοποιήσω μια ενημέρωση Τύπου με τον περιορισμένο χρόνο και τις πληροφορίες που είχα»
Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιτι Ζακαράια
Γυναίκα τιμωρήθηκε με δημόσιο μαστίγωμα στη Ινδονησία γιατί έκανε σεξ εκτός γάμου - Λιποθύμησε τη στιγμή που την βάραγαν με το ραβδί
Άνθρωποι μπορούν να μαστιγωθούν ακόμα και αν στέκονται πολύ κοντά στον σύντροφό τους δημοσίως ή να παρατηρηθούν μόνοι με κάποιον με τον οποίο δεν είναι παντρεμένοι
ινδονησια μαστιγωμα
Η μαγνητική με σκιαγραφικό για καρκίνους που αφήνει πίσω τη μαστογραφία και «βλέπει» όσα κρύβουν οι πυκνοί μαστοί
Έως και το 30% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού στην Ευρώπη διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ η υψηλή πυκνότητα του μαστού μπορεί να δυσκολέψει την έγκαιρη ανίχνευση ενός όγκου
Doctor sitting at desk and writing a prescription for her patient