Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ερντογάν: Η Ε.Ε προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία, μπορεί να πάρουμε άλλο δρόμο

Ερντογάν: Η Ε.Ε προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία, μπορεί να πάρουμε άλλο δρόμο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα μπορούσε, αν είναι απαραίτητο, να πάρει δρόμο άλλον απ’ αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ερντογάν έκανε τη δήλωση αυτή όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη υιοθέτηση της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία.

Στην έκθεση, η οποία υιοθετήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται πως η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στον 27μελή συνασπισμό δεν μπορεί να επαναληφθεί υπό τις παρούσες συνθήκες και η ΕΕ καλείται να διερευνήσει «ένα παράλληλο και ρεαλιστικό πλαίσιο» για τις σχέσεις της με την Άγκυρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει κινήσεις για να πάρει αποστάσεις από την Τουρκία.

Σχετικά με την Σουηδία, ο Ερντογάν δεν φάνηκε να είναι πρόθυμος να «ανοίξει τον δρόμο» για την ένταξη της χώρας στο NATO.

«Πρέπει να εφαρμόσουν τους νόμους. Δεν φτάνει μόνο να τους αλλάζουν», δήλωσε. «Ανεξάρτητα από τις αλλαγές που κάνει η Σουηδία στο σύνταγμα ή στο νόμο, εάν ενθαρρύνουν τους τρομοκράτες να διαδηλώνουν, με προστασία από την αστυνομία, σημαίνει ότι δεν εκπληρώνουν το καθήκον τους. Τότε οι υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρούνται», είπε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι η απόφαση θα παρθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις