Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ερντογάν: Η Ουκρανία αξίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ – Πρέπει να ξαναξεκινήσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Ερντογάν: Η Ουκρανία αξίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ – Πρέπει να ξαναξεκινήσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

«Η Ουκρανία αξίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, η Ρωσία και η Ουκρανία πρέπει να επιστρέψουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες» δήλωσε ο Ερντογάν μετά τη συνάντηση του με τον Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη.

«Θα υποστηρίξουμε την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου με διαπραγματεύσεις», τόνισε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ελπίζει πως θα παραταθεί η συμφωνία που καθιστά δυνατές τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Αύγουστο, ΄όπως είπε.

Μετά τις συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο που είχαν στο Μέγαρο Βαχντετίν, Ερντογάν και Ζελένσκι θα έχουν συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες τους για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που πρόκειται να εκπνεύσει στις 17 Ιουλίου και της διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, περισσότεροι από 32 τόνοι σιτηρών μεταφέρονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

Μετά τη συνάντηση, Ερντογάν και Ζελένσκι δήλωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι “πολύ σημαντικές”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις