Κόσμος

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πριν τον Οκτώβριο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πριν τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν τόνισε πως το τουρκικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «το συντομότερο δυνατό», αλλά όχι πριν από τον Οκτώβριο στην καλύτερη περίπτωση.

«Υπάρχει μια δίμηνη διακοπή των εργασιών της Βουλής (και) υπάρχουν πολλές διεθνείς συμφωνίες προς εξέταση, πολλές νομοθετικές προτάσεις που πρέπει να συζητηθούν με ιεράρχηση βάσει της σπουδαιότητάς τους», τόνισε ο Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο της επικύρωσης τον Οκτώβριο.

«Αλλά σκοπεύουμε να το ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό», ανέφερε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Παράλληλα τόνισε ότι αναμένει από τη Σουηδία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα κατά της τρομοκρατίας με βάση τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για να δώσει η Άγκυρα το πράσινο φως στην επικύρωση της ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: Άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ προτείνει το Ιράν, συνομιλίες για πυρηνικά αργότερα
Στη Ρωσία έφτασε ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί για επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν - Οι ΗΠΑ θέλουν το Ιράν να αναστείλει τον εμπλουτισμό ουρανίου για τουλάχιστον μία δεκαετία
Τάνκερ κοντά στα Στενά του Ορμούζ
Στα γαλανόλευκα η 5η λεωφόρος του Μανχάταν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Η Ομογένεια της Αμερικής τίμησε την 205η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας - Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς και οι βουλευτές Αθανάσιος Παπαθανάσης (ΝΔ) και Γιώργος Γαβρήλος (ΣΥΡΙΖΑ)
Screenshot
12