Κυριακή, 14 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ερντογάν: Η Τουρκία θα πάρει τους S-400, ο κόσμος να χαλάσει…

Ερντογάν: Η Τουρκία θα πάρει τους S-400, ο κόσμος να χαλάσει…
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Αποφασισμένος να προμηθευτεί τα ρωσικά οπλικά συστήματα S-400 εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα (18.2.2019).

Ο κ. Ερντογάν, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Μπουρντούρ, την οποία μετέδωσε το τουρκικό κανάλι NTV, επέκρινε όσους λένε ότι η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει την αγορά των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

“Όλοι αυτοί λένε ότι δεν πρέπει να αγοράσουμε τους S-400. Γιατί δεν πρέπει να τα αγοράσουμε; Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε διαφορετικά συστήματα και δεν θεωρούμε ότι έχετε δικαίωμα να μας ασκείτε κριτική”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Click4more: Ρωσία: Έως το τέλος του έτους οι S-400 στην Τουρκία

Νωρίτερα τη Δευτέρα (18.2.2019), κατά την διάρκεια της 14ης διεθνούς έκθεσης οπλικών συστημάτων IDEX-2019 που πραγματοποιείται στο Αμπού Ντάμπι, ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, Σεργκέι Τσεβέζοφ, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα ολοκληρώσει την παράδοση των οπλικών συστημάτων στην Τουρκία έως τα τέλη του 2019.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Τούρκος Πρόεδρος είχε διαμηνύσει ότι η Άγκυρα δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει στην αγορά των S-400, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα υπολογίζει να προμηθευτεί τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις