Κόσμος

Ερντογάν… κέρβερος στην ανατολική Μεσόγειο! «Τίποτα δεν προχωράει χωρίς εμάς»

Κέρβερος στην Ανατολική Μεσόγειο ο Ερντογάν με τις… "πλάτες" του Ντόναλντ Τραμπ! Κανένα σχέδιο δεν θα επιβιώσει χωρίς την Τουρκία, είπε. «Έχουμε δικαίωμα λόγου, έχουμε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή». Οι νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν έρχονται μια μέρα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στο Λευκό Οίκο!

Η άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει απερίφραστα και ξεκάθαρα, όχι μόνο κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά σε κάθε… ευκαιρία, τα όσα κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως είναι «αέρας στα πανιά» του Τούρκου προέδρου.

Φάνηκε και την Τετάρτη (08.01.2020) όταν κατά την τελετή εγκαινίων του αγωγού Τurkish Stream και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλευρό του, ο Ερντογάν “αποφάσισε” ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα παρέμβασης σε κάθε σχέδιο στην Ανατολική Μεσόγειο!

Και όχι μόνο έχει δικαίωμα επέμβασης αλλά όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος χωρίς την Τουρκία, κανένα σχέδιο δεν μπορεί να επιβιώσει.

«O στόχος των ερευνών μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι η προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Στην ανατολική Μεσόγειο από διπλωματική, νομική και οικονομική άποψη, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιβίωσης σχεδίου αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Φυσικά, η Τουρκία θα έχει δικαίωμα λόγου για κάθε σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο αφού έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή», είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης.

Με πληροφορίες από eleftherostypos.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιγαντώνεται η σύρραξη στη Μέση Ανατολή: Πολεμική νύχτα με βομβαρδισμούς στην Τεχεράνη και εισβολή Κούρδων μαχητών στο Ιράν
Την ίδια ώρα, το Ιράν απειλεί να χτυπήσει πυρηνική εγκατάσταση του Ισραήλ αν επιδιωχθεί αλλαγή καθεστώτος. Στοχεύει την πυρηνική εγκατάσταση της Ντιμόνα
U.S. Navy
Αναστάτωση στο Ακρωτήρι της Κύπρου το βράδυ της Τετάρτης: Ήχησαν σειρήνες – Το μήνυμα για απειλή
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κύπρου «σε σχέση με την ενεργοποίηση μέτρων ασφαλείας που σημειώθηκε νωρίτερα στις Βρετανικές Βάσεις, διευκρινίζεται ότι δεν έχει εντοπιστεί οποιαδήποτε απειλή»
Ακρωτήρι 7
«Η Ισπανία θα συνεργαστεί με τον αμερικανικό στρατό», λέει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ – Διαψεύδει η Μαδρίτη
«Νομίζω ότι άκουσαν το μήνυμα του προέδρου χθες δυνατά και καθαρά. Καταλαβαίνω ότι τις τελευταίες ώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν με τον αμερικανικό στρατό», είπε σε ενημέρωση δημοσιογράφων
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ 10