Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ερντογάν… κέρβερος στην ανατολική Μεσόγειο! «Τίποτα δεν προχωράει χωρίς εμάς»

Ερντογάν… κέρβερος στην ανατολική Μεσόγειο! «Τίποτα δεν προχωράει χωρίς εμάς»

Κέρβερος στην Ανατολική Μεσόγειο ο Ερντογάν με τις… “πλάτες” του Ντόναλντ Τραμπ!
Κανένα σχέδιο δεν θα επιβιώσει χωρίς την Τουρκία, είπε.
«Έχουμε δικαίωμα λόγου, έχουμε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή».
Οι νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν έρχονται μια μέρα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στο Λευκό Οίκο!

Η άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει απερίφραστα και ξεκάθαρα, όχι μόνο κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά σε κάθε… ευκαιρία, τα όσα κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως είναι «αέρας στα πανιά» του Τούρκου προέδρου.

Φάνηκε και την Τετάρτη (08.01.2020) όταν κατά την τελετή εγκαινίων του αγωγού Τurkish Stream και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλευρό του, ο Ερντογάν “αποφάσισε” ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα παρέμβασης σε κάθε σχέδιο στην Ανατολική Μεσόγειο!

Και όχι μόνο έχει δικαίωμα επέμβασης αλλά όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος χωρίς την Τουρκία, κανένα σχέδιο δεν μπορεί να επιβιώσει.

«O στόχος των ερευνών μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι η προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Στην ανατολική Μεσόγειο από διπλωματική, νομική και οικονομική άποψη, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιβίωσης σχεδίου αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Φυσικά, η Τουρκία θα έχει δικαίωμα λόγου για κάθε σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο αφού έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή», είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης.

Με πληροφορίες από eleftherostypos.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις