Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Ερντογάν κήρυξε εθνική επιστράτευση κατά της τρομοκρατίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία κήρυξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας στην 32η συνάντηση περιφερειαρχών στην Άγκυρα ότι δεν μπορεί πλέον η χώρα να αμύνεται.

“Απευθύνομαι από εδώ σε όλους τους πολίτες μας. Ως επικεφαλής του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας κηρύσσω εθνική επιστράτευση εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων το ΡΚΚ, το ΙSIS, τη FETÖ (Φετουλάχ Γκιουλέν) και όποια άλλη, όποιο κι αν είναι το όνομά της, οι διακηρύξεις της και οι μέθοδοί της. Όποιος γνωρίζει ο,τιδήποτε σχετικά με οργανώσεις αυτές πρέπει να το αναφέρει στις αρχές ασφαλείας μας”.

Οι δηλώσεις αυτές, έγιναν τέσερις ημέρες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που κόστισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 36 αστυνομικοί. Η κουρδική οργάνωση “Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν” ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, ανέφερε κατά την ομιλία του πως “χαλάσαμε το παιχνίδι στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας (σ.σ. εναντίον των Ελλήνων και των τότε συμμάχων)”, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε λέγοντας ότι “και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο νέων Σεβρών”. Προφανώς “κοιτώντας” προς τα… ανατολικά και το κράτος που θέλουν να δημιουργήσουν οι Κούρδοι, εκμεταλλευόμενοι και τον εμφύλιο στη Συρία.

Click4more: Βρυχάται ο Ερντογάν! Έρχονται αντίποινα για το μακελειό στη Μπεσίκτας

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε πύρινο κλοιό. “Αυτά που ζούμε τώρα είναι τόσο σημαντικά και τόσο κρίσιμα όσο στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέους σατανάδες, που δεν τους χωράει ο νους. Προσπαθούν να αμαυρώσουν το μέλλον της περιοχής μας με θρησκευτικούς και εμφύλιους πολέμους. Αυτός είναι ένας πόλεμος δυνάμεων (εξουσίας)”.

Και έκρινε πως “είναι χρέος τιμής να βγάλουμε το μάτι όποιου επιβουλεύεται την πατρίδα μας. Θα το πληρώσουν ακριβά όσοι θα προσπαθήσουν να το κάνουν. Όποιοι θελήσουν να αλλάξουν τη ρότα της χώρας μας δεν θα τους το επιτρέψουμε. Αυτό έκαναν στο Ιράκ και τη Συρία. Αλλά σε εμάς δεν θα το κάνουν. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη χώρα μας, δεν θα πνιγούμε στα νερά της Μεσογείου”.

Πηγή: sigmalive και haberturk.com

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε