Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ερντογάν ο καταμετρητής! Μετράνε πάλι ψήφους σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα!

Ερντογάν ο καταμετρητής! Μετράνε πάλι ψήφους σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα!
photo Reuters

Νέα επανακαταμέτρηση σε 17 περιφέρειες στην Κωνσταντινούπολη και 11 στην Άγκυρα.
Αρνείται να χωνέψει ο Ερντογάν την ήττα στις δυο μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.
Το ΑΚΡ υποστηρίζει πως τα αποτελέσματα επηρεάσθηκαν από άκυρες ψήφους και παρατυπίες.
Για πραξικόπημα στις κάλπες μιλάει ο φιλοκυβερνητικός τύπος.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία καθώς όπως φαίνεται ο Ταγίπ Ερντογάν αδυνατεί να δεχθεί την ήττα του, τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Άγκυρα.

Όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι άκυρες ψήφοι σε 16 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης και όλες οι ψήφοι σε μία περιφέρεια καταμετρώνται εκ νέου μετά τις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Τουρκία, ύστερα από προσφυγή του κόμματος ΑΚΡ του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Τα αρχικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής έδειξαν πως το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε με μικρή διαφορά τον έλεγχο των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Τουρκίας, της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως η Κωνσταντινούπολη έχει 39 περιφέρειες.

Click4more: Πόντιος ο νέος Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης! Μιλάει ελληνικά και χορεύει ποντιακά – video

Εκτός από την Κωνσταντινούπολη σε θρίλερ εξελίσσεται και η εκλογική διαδικασία στην Άγκυρα καθώς αποφασίσθηκε πως θα επαναμετρηθούν οι ψήφοι σε 11 περιφέρειες στην πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Στις εκλογές στην Άγκυρα ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς έλαβε 50,9% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής, προηγούμενος από τον αντίπαλό του τον υποψήφιο του AKP και τον εκλεκτό του Ερντογάν, πρώην υπουργό Μεχμέτ Οζασεκί κατά σχεδόν 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο Τύπος του Ερντογάν μιλάει για πραξικόπημα στις κάλπες

Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες γράφουν σήμερα ότι έγινε συνωμοσία κατά της Τουρκίας στις τοπικές εκλογές, με την Star να παραλληλίζει την εκλογική διαδικασία με την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 και τις διαμαρτυρίες που είχαν ξεσπάσει σε πανεθνικό επίπεδο το 2013. «Ποιος οργάνωσε το πραξικόπημα στις κάλπες», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Star. «Θέλανε να πάρουν τον έλεγχο της εθνικής βούλησης μέσω οργανωμένων μεθόδων κλοπής και νοθείας», προσθέτει.

Στο ίδιο πνεύμα ο εκδότης της Yeni Safak Ιμπραχίμ Καραγκιούλ γράφει για την εκλογική αυτή διαδικασία ότι επρόκειτο για ένα «πραξικόπημα μέσω εκλογών» και σημειώνει ότι σε αυτό εμπλέκονταν οι υποστηρικτές του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ και κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ως ο εγκέφαλος του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις