Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ερντογάν: Πληγή η Αγία Σοφία – Τέλος για εμάς το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας με την Ελλάδα

Ερντογάν: Πληγή η Αγία Σοφία – Τέλος για εμάς το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας με την Ελλάδα

Επίθεση και πάλι στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξεπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του αναφέρθηκε και στην Αγιά Σοφιά αλλά έκανε αναφορά και στο ΝΑΤΟ και την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ειδικά για την Ελλάδα, επανέλαβε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί και άρα δεν θα παραστεί ο ίδιος στο Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. 

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι χθες έδωσε εντολή στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να διακοπεί η συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας στον τομέα της ασφάλειας. Επανέλαβε ότι κακώς το ΝΑΤΟ επίτρεψε την επιστροφή της Ελλάδας στους κόλπους του.

«Είμαστε υπέρ μιας εξωτερικής πολιτικής με αξιοπρέπεια. Πας και κάνεις επίδειξη απογειώνοντας τα αεροπλάνα σου. Τι πας και κάνεις; Σύνελθε! Μην προσπαθείτε να χορέψετε με την Τουρκία, θα κουραστείτε και θα μείνετε στον δρόμο. Δυστυχώς αυτή η Ελλάδα δεν είναι στον σωστό δρόμο», είπε.

Έκοψε επίσης κάθε γέφυρα με την χώρα μας λέγοντας ότι «δεν θα επαναληφθούν οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά αν δεν ενεργήσει σοβαρά και ειλικρινά, έως ότου η Αθήνα διορθώσει τα λάθη της».

Ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε ότι είναι πολύ ενοχλημένος και από την αύξηση των βάσεων στην χώρα μας. «Εγκαταστάθηκαν 9 βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Η Ελλάδα επέτρεψε την εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων; Την επέτρεψε», τόνισε.

Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δεν λείπει τελευταία από τα βέλη του είπε ο Ερντογάν: «Πάει στο Νταβός και στις ΗΠΑ και μιλάει εναντίον μας στο Κογκρέσο. Τους έχουμε βαρεθεί πλέον».

Για την Αγιά Σοφιά, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι ύστερα από 84 χρόνια «επαναφέραμε την Αγιά Σοφιά στην αρχική της ταυτότητα και κλείσαμε μια ανοιχτή πληγή».

Όσον αφορά στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι παραμένει εναντίον της ένταξης καθώς όπως είπε υποστηρίζουν το PKK. «Το ΝΑΤΟ, είναι ένας οργανισμός ασφάλειας και όχι ένας οργανισμός που βρίσκουν καταφύγιο τρομοκρατικές οργανώσεις».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις