Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ερντογάν: “Πόρτα” στο Ιράκ μετά το δημοψήφισμα!

Ερντογάν
Φωτογραφία: Reuters

Δημοψήφισμα εσείς; Κλείσιμο συνόρων ο Ερντογάν! Ξεκάθαρος ο “σουλτάνος” μετά την… διακήρυξη ανεξαρτησίας των Κούδων του Ιράκ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… αγρίεψε! Ο “σουλτάνος” δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα θα κλείσει σύντομα τα σύνορά της με το βόρειο Ιράκ. Επίσης ότι θα αποκλείσει και τον εναέριο χώρο της! Όλα αυτά, στο πλαίσιο των αντίμετρων που θα λάβει μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.

Ερντογάν

Ερντογάν: Μάθετε από τα λάθη σας!

«Οι πτήσεις στο βόρειο Ιράκ έχουν ήδη ανασταλεί, ο εναέριος χώρος και τα σύνορα θα κλείσουν επίσης σύντομα» είπε ο Τούρκος ηγέτης κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επισήμανε ότι η απόφαση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος καταδεικνύει την «πλήρη αχαριστία» της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, η οποία είχε αναπτύξει στενούς εμπορικούς και πολιτικούς δεσμούς με την Τουρκία.

Ερντογάν

«Ζητάμε από την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν να διδαχθεί από τα λάθη της και να προχωρήσει στη λήψη μέτρων προκειμένου να επανορθώσει όσο το δυνατόν συντομότερα» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ξανά κόντρα και με τις ΗΠΑ

Παράλληλα, τα… μέτωπα του Ερντογάν είναι αμέτρητα! Το νέο… επεισόδιο της κόντρας ΗΠΑ – Τουρκίας, αφορά στην σύλληψη ενός τούρκου εργαζομένου στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για σχέσεις με… ποιον άλλον;

Με τους πραξικοπηματίες που πραγματοποίησαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016. Κατά προέκταση, δηλαδή, με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Τον οποίο το καθεστώς Ερντογάν κατονομάζει σε κάθε ευκαιρία ως τον «εγκέφαλο» της απόπειρα τους πραξικοπήματος…

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ εδώ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις