Κόσμος

Ερντογάν σε Γερμανό Πρόεδρο: Δουλειά σου!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τη Γερμανία "να μην ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις" της χώρας του, σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας είναι τεταμένες.

“Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας” είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη, όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες γερμανικές επικρίσεις για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Το Βερολίνο, μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία –μεταξύ αυτών είναι και ένας Γερμανός πολίτης– ανακοίνωσε ότι “επανεξετάζει” την πολιτική του απέναντι στην Άγκυρα και στον οικονομικό τομέα. “Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε μια συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από τη δημόσια τηλεόραση ZDF.

Η προοπτική επιβολής οικονομικών μέτρων φαίνεται ότι ανησυχεί τη γερμανική ηγεσία που τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να καθησυχάσει τους Γερμανούς επενδυτές. Μεταξύ άλλων, διαψεύστηκαν δημοσιογραφικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι υπάρχει μια λίστα με 68 γερμανικές εταιρείες ή με στελέχη εταιρειών που κατηγορούνται από την Τουρκία ότι παρέχουν υποστήριξη στην “τρομοκρατία”.

“Δεν υπάρχει ούτε έρευνα, ούτε δίωξη σε βάρος γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία. Αυτές οι πληροφορίες είναι ψευδείς, λανθασμένες, είναι μυθεύματα. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο” διαβεβαίωσε σήμερα ο Ερντογάν.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε η κριτική επιτροπή της Μπιενάλε της Βενετίας μετά την απόφαση να μην απονεμηθούν βραβεία σε Ρώσους και Ισραηλινούς καλλιτέχνες
Η πενταμελής κριτική επιτροπή, ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι «προασπιζόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα» δεν θα τιμήσει έργα από χώρες οι ηγέτες των οποίων κατηγορούνται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Μπιενάλε
Ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί το ABC να απολύσει άμεσα τον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ: «Ο κόσμος είναι θυμωμένος»
«Πότε θα απολύσει το δίκτυο ψευδών ειδήσεων ABC τον απολύτως μη αστείο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος διευθύνει χωρίς καμία ικανότητα μια από τις εκπομπές με τις χαμηλότερες τηλεθεάσεις στην τηλεόραση;», έγραψε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ