Κόσμος

Ερντογάν σε Πούτιν: «Οι συγκρούσεις στο Σουγουέιντα της Συρίας απειλούν την περιφερειακή ασφάλεια»

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Παρασκευή (18.07.2025) στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι συγκρούσεις μετά την αποχώρηση των συριακών δυνάμεων από τη Σουγουαϊντά αποτελούν απειλή για ολόκληρη την περιοχή.

Σε σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις καθώς και περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκίας στο X. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε επίσης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις διμερείς ρώσο-τουρκικές σχέσεις

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκική Δημοκρατία στοχεύει να διασφαλίσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Συρία και να υποστηρίξει την ανάκαμψη της χώρας, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό το Ισραήλ να μην παραβιάζει την κυριαρχία της Συρίας.

Οι μάχες αυτές, μετά την αποχώρηση των συριακών δυνάμεων ασφαλείας από τη Σουέιντα, «δημιουργούν μια απειλή για ολόκληρη την περιοχή», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι θεωρεί απαραίτητο το Ισραήλ να μην παραβιάζει τη συριακή κυριαρχία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του.

Τονίζοντας τη σημασία της έναρξης του τρίτου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκική Δημοκρατία θα συνεχίσει να φιλοξενεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, μόλις τα μέρη συμφωνήσουν σε ημερομηνίες.

Εν τω μεταξύ, ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την ετοιμότητά του να μεσολαβήσει μέσω της πλατφόρμας διαπραγματεύσεων της Κωνσταντινούπολης και επανέλαβε τη δέσμευση της Ρωσίας για μια πολιτική και διπλωματική λύση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Επίσης, εξέτασε τις εξελίξεις στους οικονομικούς δεσμούς, χαιρετίζοντας τα αποτελέσματα της ρωσοτουρκικής διακυβερνητικής επιτροπής για το εμπόριο και την οικονομική συνεργασία που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου.

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά βοήθεια από τη φυλακισμένη σύντροφο του Επστάιν – Αναμένεται να δώσει κατάθεση
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του επιδιώκουν να διαχειριστούν την οργή ενός μέρος της βάσης τους, που τον κατηγορεί εδώ και δύο εβδομάδες για έλλειψη διαφάνειας στην υπόθεση του Τζέφρι Επστάιν
Φωτογραφία Αρχείου 1
Η Γη περιστρέφεται ταχύτερα – Σήμερα η πιο μικρή ημέρα στην ιστορία κατά 1,34 χιλιοστά του δευτερολέπτου
Το μήκος μιας ημέρας είναι ο χρόνος που χρειάζεται ο πλανήτης για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονά του -24 ώρες ή 86.400 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο
Η Γη περιστρέφεται ταχύτερα – Σήμερα η πιο μικρή ημέρα στην ιστορία κατά 1,34 χιλιοστά του δευτερολέπτου 1
Βρετανία: 65χρονος καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ ξένης μυστικής υπηρεσίας – Τον «παγίδευσαν» Βρετανοί πράκτορες
Ο Χάουαρν Φίλιπς νόμιζε ότι έδωσε προσωπικά στοιχεία του πρώην Υπουργού Άμυνας Γκραντ Σαπς σε Ρώσους πράκτορες οι οποίοι όμως ήταν στην πραγματικότητα Βρετανοί αξιωματικοί
Βρετανική αστυνομία