Κόσμος

Ερντογάν σε Πούτιν: «Οι συγκρούσεις στο Σουγουέιντα της Συρίας απειλούν την περιφερειακή ασφάλεια»

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Παρασκευή (18.07.2025) στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι συγκρούσεις μετά την αποχώρηση των συριακών δυνάμεων από τη Σουγουαϊντά αποτελούν απειλή για ολόκληρη την περιοχή.

Σε σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις καθώς και περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκίας στο X. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε επίσης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις διμερείς ρώσο-τουρκικές σχέσεις

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκική Δημοκρατία στοχεύει να διασφαλίσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Συρία και να υποστηρίξει την ανάκαμψη της χώρας, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό το Ισραήλ να μην παραβιάζει την κυριαρχία της Συρίας.

Οι μάχες αυτές, μετά την αποχώρηση των συριακών δυνάμεων ασφαλείας από τη Σουέιντα, «δημιουργούν μια απειλή για ολόκληρη την περιοχή», είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι θεωρεί απαραίτητο το Ισραήλ να μην παραβιάζει τη συριακή κυριαρχία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του.

Τονίζοντας τη σημασία της έναρξης του τρίτου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκική Δημοκρατία θα συνεχίσει να φιλοξενεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, μόλις τα μέρη συμφωνήσουν σε ημερομηνίες.

Εν τω μεταξύ, ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την ετοιμότητά του να μεσολαβήσει μέσω της πλατφόρμας διαπραγματεύσεων της Κωνσταντινούπολης και επανέλαβε τη δέσμευση της Ρωσίας για μια πολιτική και διπλωματική λύση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Επίσης, εξέτασε τις εξελίξεις στους οικονομικούς δεσμούς, χαιρετίζοντας τα αποτελέσματα της ρωσοτουρκικής διακυβερνητικής επιτροπής για το εμπόριο και την οικονομική συνεργασία που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου.

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδιά πεθαίνουν στη Γαλλία επειδή δεν ξέρουν κολύμπι, 43 νεκροί – Ρεκόρ ζέστης στην Ισπανία και συναγερμός σε Δανία και Σουηδία
Σε κόκκινο συναγερμό αύριο (25.06.2026) το 75% της Γαλλίας λόγω του καύσωνα - Απόγνωση σε Ισπανία, Ιταλία - Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες
«Βράζει» η Γαλλία από τον καύσωνα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία