Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ερντογάν: Θα εμποδίσουμε όσους βάζουν νάρκες στην πορεία μας προς την ΕΕ!

Ερντογάν: Θα εμποδίσουμε όσους βάζουν νάρκες στην πορεία μας προς την ΕΕ!

Η Τουρκία διατηρεί τον στρατηγικό στόχο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση και θα συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, δήλωσε σήμερα πριν από τη σύνοδο στη Βάρνα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι ελπίζει η Σύνοδος ΕΕ – Τουρκίας στην Βάρνα θα στεφθεί με επιτυχία. Ευχαρίστησε μάλιστα τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ για τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε στην διοργάνωση της Συνόδου.

Όπως γνωρίζετε έχουμε καλές σχέσεις με την ΕΕ. Από καιρού εις καιρόν αυξάνεται η ένταση και κάπιοι βάζουν εμπόδια στο δρόμο μας. Όμως, εμείς προχωράμε και θα εμποδίσουμε όσους βάζουν νάρκες στην πορεία μας προς την ΕΕ! Σήμερα είναι στρατηγικός μας στόχος η Τουρκία να γίνει χώρα μέλος της ΕΕ.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στις χώρες μέλη της ΕΕ οι οποίες όπως είπε δεν αντιμετωπίζουν την χώρα του με ειλικρίνεια. Υποστήριξε και πάλι ότι πολύ λίγα χρήματα έχουν φτάσει ως βοήθεια στην Τουρκία για το προσφυγικό.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι στις σημερινές διαπραγματεύσεις θα θέσει και αυτό το θέμα.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την υποστήριξη των ευρωπαίων φίλων μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να οικοδομηθεί ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο πλευρών», είπε.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις