Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ερντογάν: Θα παραιτηθώ αν…

Ερντογάν

Άστραψε και βρόντηξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις καταγγελίες πως “βγάζει” τα λεφτά του στο εξωτερικό, μέσω off shore εταιριών. Υποστήριξε δε ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθούν οι καταγγελίες.

Την οργή του Ερντογάν και την απειλή της παραίτησης προκάλεσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με αυτές, ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας “φυγαδεύει” τα λεφτά του στο εξωτερικό.

Ο Ερντογάν κάλεσε τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να αποδείξει όσα λέει. Κι αν το κάνει, υποσχέθηκε ότι θα παραιτηθεί το επόμενο λεπτό!

Ερντογάν: Αποδείξεις και παραιτούμαι!

Μιλώντας σε τρίτο ενικό για τον… εαυτό του, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε: «Αν ο Ταγίπ Ερντογάν έχει μια δεκάρα στο εξωτερικό, (ο Κιλιτσντάρογλου) πρέπει να το αποδείξει. Αν αποδειχθεί, δεν θα μείνω στον προεδρικό θώκο ούτε ένα λεπτό (…). Σε ποια off shore τράπεζα έχει ο Ταγίπ Ερντογάν λογαριασμό; Απόδειξέ το».

Φυσικά, φρόντισε να ρίξει το… γάντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας και με έναν άλλο τρόπο. Απαίτησε τη δική του παραίτηση. «Αν δεν μπορείς να το αποδείξεις, εσύ πρέπει να εγκαταλείψεις την πολιτική. Αν το κάνεις, εγώ θα εγκαταλείψω την πολιτική και το αξίωμά μου, την προεδρία», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

Οι καταγγελίες και η μήνυση

Πριν από μέρες, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι μέλη της οικογένειας του προέδρου και πρώην κορυφαίοι συνεργάτες του φέρονται να μετέφεραν εκατομμύρια δολάρια σε μια υπεράκτια εταιρεία για λογαριασμό του προέδρου.

Οι δικηγόροι του Τούρκου προέδρου υπέβαλαν μήνυση εναντίον του αρχηγού του CHP για συκοφαντική δυσφήμηση και απαιτούν αποζημίωση, σύμφωνα με την Hürriyet.

Το κόμμα της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης προέτρεψε εξάλλου τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να παραιτηθεί επειδή τα ονόματα των γιών του συνδέθηκαν με τα λεγόμενα Paradise Papers.

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν, ο Ερκάν και ο Μπουλέντ, οι γιοι του τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, είναι οι μοναδικοί μέτοχοι δύο ναυτιλιακών εταιρειών καταχωρισμένων στη Μάλτα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις