Κόσμος

Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Αιγαίο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ομιλία του σε τελετή για την έναρξη έργων πρόνοιας στη Ριζούντα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ανυποχώρητος στις θέσεις του, στέλνοντας νέο μήνυμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

“Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε στο μέγιστο τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.    

Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, σε ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε ότι “δεν θα εκχωρήσουμε ούτε μια σταγόνα θάλασσας της Γαλάζιας Πατρίδας“.
“Δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια στη δική μας “Γαλάζια Πατρίδα””, πρόσθεσε ο ίδιος, και προειδοποίησε μάλιστα ότι η Τουρκία δεν απειλείται. Αναφέρθηκε επίσης σε παράνομο “ελληνικό θέατρο” στην Ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας την Ελλάδα για… κακομαθημένη συμπεριφορά.

“Αυτό που καταλαβαίνει η Ελλάδα ως διπλωματία, είναι να επιβάλλει την κακομαθημένη της συμπεριφορά ως πολιτική της Ευρώπης”, έγραψε χαρακτηριστικά. Επίσης, εξαπέλυσε “πυρά” κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος -κατά τον Ομέρ Τσελίκ- επειδή έχει αποτύχει σε όλα τα πολιτικά ζητήματα που διαχειρίστηκε εμπλέκεται τώρα στην Αν. Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από hurriyet

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.