Κόσμος

Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Αιγαίο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ομιλία του σε τελετή για την έναρξη έργων πρόνοιας στη Ριζούντα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ανυποχώρητος στις θέσεις του, στέλνοντας νέο μήνυμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

“Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε στο μέγιστο τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.    

Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, σε ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε ότι “δεν θα εκχωρήσουμε ούτε μια σταγόνα θάλασσας της Γαλάζιας Πατρίδας“.
“Δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια στη δική μας “Γαλάζια Πατρίδα””, πρόσθεσε ο ίδιος, και προειδοποίησε μάλιστα ότι η Τουρκία δεν απειλείται. Αναφέρθηκε επίσης σε παράνομο “ελληνικό θέατρο” στην Ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας την Ελλάδα για… κακομαθημένη συμπεριφορά.

“Αυτό που καταλαβαίνει η Ελλάδα ως διπλωματία, είναι να επιβάλλει την κακομαθημένη της συμπεριφορά ως πολιτική της Ευρώπης”, έγραψε χαρακτηριστικά. Επίσης, εξαπέλυσε “πυρά” κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος -κατά τον Ομέρ Τσελίκ- επειδή έχει αποτύχει σε όλα τα πολιτικά ζητήματα που διαχειρίστηκε εμπλέκεται τώρα στην Αν. Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από hurriyet

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να κατασκευάσει ελικοδρόμιο στον Λευκό Οίκο για να σώσει το γκαζόν
Μετά την κατεδάφιση της ανατολικής πτέρυγας, ανοίγει ο «δρόμος» για ιστορικές αλλαγές στην προεδρική κατοικία - Ποιο το πρόβλημα με τα ελικόπτερα που ταλαιπωρεί επί δεκαετίες τους Αμερικανούς προέδρους
Ντόναλντ Τραμπ
Στο Ρότερνταμ για απολύμανση το κρουαζιερόπλοιο που «χτυπήθηκε» από τον χανταϊό - Παραμένουν μέσα μέλη του πληρώματος
Με αυστηρά μέτρα προστασίας έδεσε στο ολλανδικό λιμάνι - Ιατρικό προσωπικό παρακολουθεί στενά πλήρωμα και γιατρούς που παραμένουν σε καραντίνα εντός του
Κρουαζιερόπλοιο