Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ερντογάν: “Θα το πληρώσεις” λέει για τον δράστη της Νέας Ζηλανδίας!

Ερντογάν: “Θα το πληρώσεις” λέει για τον δράστη της Νέας Ζηλανδίας!
φωτογραφία: αρχείο Reuters

“Θα πληρώσεις γι’ αυτό. Εάν η Νέα Ζηλανδία δεν το κάνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμείς θα σε κάνουμε να πληρώσεις” είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στον ακροδεξιό Τάραντ που σκόρπισε τον θάνατο στο Κράιστσερτς.

Ο αποδέκτης των απειλών Ερντογάν, 28χρονος Αυστραλός, Μπρέντον Χάρισον Τάραντ, σκότωσε και τραυμάτισε περίπου 100 πιστούς σε τεμένη της Νέας Ζηλανδίας την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία Ζονγκουλντάκ στη Μαύρη Θάλασσα Τούρκος πρόεδρος τόνισε:

Click4more: Νέα Ζηλανδία: Αυτός είναι ο μακελάρης! Μετέδιδε live στο Facebook το μακελειό!

“Κακόβουλα, άθλια, έκφυλα, εσύ σκότωσες 50 αδέλφια μας, την ώρα που προσεύχονταν”.

Οι λέξεις που αναγράφονταν στα όπλα του ήταν “ομολογία” ότι είχε στο στόχαστρό του την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε τόσο μακρινή απόσταση, σημείωσε.

Αργότερα, σε ομιλία που εκφώνησε στην επαρχία Κοτζαέλι, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του πρέπει να παραμείνει δυνατή.

“Εάν η Τουρκία σκοντάψει, η Συρία, το Ιράκ, η Υεμένη, η Λιβύη, η Βοσνία, το Ρακίν (δυτική Μιανμάρ) θα σκοντάψουν επίσης”, είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Είμαστε ασφαλές λιμάνι για τους ανθρώπους, από τα Βαλκάνια στον Καύκασο και από το Τουρκμενιστάν στην Αφρική, όταν βρίσκονται σε ανάγκη, τόνισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι σύμβολο της ειρήνης, της ηρεμίας και της εμπιστοσύνης για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις