Κόσμος

Μήνυμα ειρήνης Ερντογάν στην Ελλάδα – “Δεν θέλουμε άλλες εντάσεις”

- Υπέρμαχος της... ειρήνης ο Ερντογάν - "Θέλουμε ειρήνη με την Ελλάδα" τόνισε σε συνέντευξή του - Έπαινοι και για τον Αλέξη Τσίπρα - Έθεσε ωστόσο και πάλι το θέμα των 8 στρατιωτικών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υπέρμαχος… της ειρήνης εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Τουρκικό κανάλι NTV. “Τώρα θέλουμε ειρήνη, η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο, φάνηκε να στήριξε μια ειρηνική διευθέτηση των θεμάτων με την Ελλάδα, λέγοντας πως δεν θέλει άλλες εντάσεις.

Μάλιστα αναφέρθηκε και με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως “ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα πρόεδρο”.

Ωστόσο σε άλλο σημείο επανέφερε το θέμα των “Γκιουλενιστών” όπως είπε στρατιωτικών, λέγοντας πως  η Ελλάδα πρέπει να μας τους επιστρέψει”. Και εκεί πάντως σημείωσε πως “δεν θέλουμε να ταράξουμε τα νερά, δεν έχουμε τέτοιο στόχο”.

“Θα συνεχίσουμε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης”

Νωρίτερα σε μια συνεδρίαση του Οργανισμού Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (Deik) στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να παραταθεί ακόμη και για 10η φορά, εφόσον χρειαστεί κάτι τέτοιο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη στη χώρα.

“Θα εξακολουθήσουμε να την παρατείνουμε για την ειρήνη στη χώρα μας, για όγδοη, για ένατη, για δέκατη φορά, αν χρειαστεί”, είπε

Την Τετάρτη, το τουρκικό κοινοβούλιο έδωσε, για έβδομη φορά, παράταση τριών μηνών στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ο Ερντογάν διαβεβαίωσε τον επιχειρηματικό κόσμο ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιείται μόνο στον αγώνα της χώρας κατά της τρομοκρατίας και είπε ότι θα έπρεπε να την καλωσορίζουν καθώς διασφαλίζει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων καθώς αποτρέπει τις απεργίες. “Μας αναστατώνει όταν οι επιχειρηματίες μας λένε ότι θα πρέπει να άρουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, πρόσθεσε.

Η Ένωση Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών κάλεσε την περασμένη εβδομάδα την κυβέρνηση να τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέκρινε τον Ερντογάν για την απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές τον Ιούνιο.

Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Τούρκος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι η Τουρκία και οι Σύροι αντάρτες τους οποίους στηρίζει έχουν χάσει “εκατοντάδες” μαχητές αφότου ξεκίνησαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στη βορειοδυτική Συρία, πριν από τρεις μήνες.

Η Τουρκία και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) ξεκίνησαν την επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” τον Ιανουάριο και μέχρι στιγμής έχουν εκδιώξει τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) από την περιοχή του Αφρίν.

“Εκτός από τους 56 μάρτυρές μας, ο FSA είχε εκατοντάδες μάρτυρες”, είπε ο Ερντογάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία με τον Ντίμη Μαυρόπουλο στην Κύπρο: «Τα κύματα χτυπούσαν το πλοίο και το έριξαν στα βράχια, φίλοι του φώναζαν να κατέβει»
Το σκάφος του 76χρονου διαλύθηκε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο - Η σύντροφός του νοσηλεύεται με κατάγματα, εξιτήριο για την κόρη του
Ντίμης Μαυρόπουλος: Συγκλονιστική μαρτυρία για τον Ελληνοκύπριο επιχειρηματία – «Τα κύματα χτυπούσαν το πλοίο και το έριξαν στα βράχια, φίλοι του φώναζαν να κατέβει» 7
Γραπτό μήνυμα Μοτζτάμπα Χαμενεΐ στις χώρες του Κόλπου: «Αναγνωρίστε τον αληθινό εχθρό, να είμαστε ενωμένοι οι μουσουλμάνοι»
Ο Μοζτάμπα Χαμενεΐ, που διαδέχθηκε τον πατέρα του Αλί Χαμενεΐ, δεν έχει εμφανισθεί δημόσια μετά την 28η Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα της αμερικανοϊσραηλινής επίθεσης
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πυροβολισμοί σε rave party στην Ελβετία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 5 τραυματίες, ο δράστης αναζητείται - Ηχητικό ντοκουμέντο
Οι πυροβολισμοί έπεσαν περίπου στις 03.00 τοπική ώρα κατά την διάρκεια του «Aarauer Rave», ετήσιου techno πάρτι με την συμμετοχή 3.500 ατόμων στο ιπποδρόμιο του Ααράου - Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Ελβετία: Πυροβολισμοί σε rave party, τουλάχιστον ένας νεκρός και 5 τραυματίες, ο δράστης αναζητείται – Ηχητικό ντοκουμέντο
Ντίμης Μαυρόπουλος: Ποιος ήταν ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας που «έσβησε» στα συντρίμμια του σκάφους του στο Κάβο Γκρέκο στην Κύπρο
Διαλύθηκε το σκάφος του στα βράχια - Η σύντροφος και η κόρη του πρόλαβαν και πήδηξαν στη θάλασσα - Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό
Ντίμης Μαυρόπουλος
7